• Teun Sebregts.
• Teun Sebregts. Foto: Jan Noorlandt.

Teun Sebregts: ‘Moment is gekomen om terug te gaan’

Nieuws 2.724 keer gelezen

VEEN • Teun Sebregts is bezig aan zijn derde seizoen bij Achilles Veen. De 27-jarige aanvallende middenvelder staat op het lijstje van de vertrekkers in Veen. Sebregts keert terug naar zijn oude club Oirschot Vooruit in zijn geboortedorp. 

Bij Achilles Veen zijn er de nodige spelers die hebben aangegeven te vertrekken. Daaronder ook de boegbeelden Sen Aerts, Maarten Boddaert en Thijs van de Berg. Op het lijstje staat ook Teun Sebregts, die het wat relaxter aan wil gaan doen. 

“Ik heb altijd wel de wens gehad om terug te keren naar mijn oude club Oirschot Vooruit. Daar ben ik begonnen en kom ik vandaan. Bij Achilles Veen heb ik ook niet meer het plezier, dat ik nodig heb om te voetballen. Het kost me veel tijd vanwege de reisafstand. Verder speelt mijn broertje Gijs in het eerste van Oirschot Vooruit en mijn oude vrienden. Dus het is wel een mooi moment om daar te gaan voetballen.” 

“We hebben ook een kleine gekregen afgelopen jaar en de focus verschuift een beetje bij mij. De ambitie om bij een club in het hogere segment verder te gaan heb ik niet meer, al zullen veel mensen dat misschien vreemd vinden. Ik ben tenslotte pas 27 jaar, maar ik speel al acht jaar in het amateurvoetbal en heb alle klassen al gehad, zoals topklasse, derde en tweede divisie en nu de hoofdklasse. Al met al is Oirschot Vooruit dicht bij mijn huis en mijn werk. Dat staat me ook wel aan.” 

Droom
Teun Sebregts begon bij Oirschot Vooruit met voetballen. Bij de E-pupillen werd het talent al weggeplukt door FC Eindhoven. Nadat de jeugdafdeling in Eindhoven werd opgeheven, verkaste de jonge Sebregts naar de jeugd van FC Den Bosch. Hij reikte er tot de selectie van het eerste elftal, maar een doorbraak bleef uit, vertelt de Brabander. 

“Ik heb anderhalf jaar in de eerste selectie gezeten, maar officieel heb ik nooit mijn debuut gemaakt. Het bleef bij een paar vriendschappelijke wedstrijden en ik heb meerdere keren op de bank gezeten.” 

Daarmee viel zijn droom om profvoetballer te worden in duigen. Sebregts besloot zijn heil te gaan zoeken bij de topamateurclub UNA. In Zeelst, een dorpskern van de gemeente Veldhoven, groeide hij uit tot één van de smaakmakers. In zijn vijfde jaar had hij het er echter niet meer zijn zin.

“In mijn vijfde jaar bij UNA werd ik niet meer op mijn eigen plek gezet als aanvallende middenvelder en zat ik vaak op de bank. Bovendien gingen veel jongens waar ik mee optrok weg. Dus dat was voor mij ook het moment om ook weg te gaan”, aldus Sebregts, die besloot over te stappen naar het zaterdagvoetbal. In Achilles Veen vond hij een nieuwe club. “Ik had er hoge verwachtingen van dat het zaterdagvoetbal mij beter zou liggen. Privé en qua tijd was dat zeker zo, maar door corona heb ik nog geen seizoen helemaal uitgespeeld. Ook dit seizoen hebben we al stil gelegen. Dat is minder leuk. Hopelijk kunnen we nu het seizoen wel uitspelen.” 

Afscheid
Met Achilles Veen beleefde Teun Sebregts in zijn derde seizoen voor de coronastop een miserabele periode. De verwachtingen in Veen waren hooggespannen, maar die werden totaal niet waargemaakt. In plaats van mee te draaien bij de topploegen op de ranglijst, worstelde Veen in de onderste regionen van de hoofdklasse. 

“Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor”, vertelt Sebregts. “We misten teveel kansen en kregen de goals makkelijk tegen.” 

Na de coronastop leefde Achilles Veen echter helemaal op met vier overwinningen op rij en nam het afstand van de gevarenzone. “Hoe komt het? Ik heb geen idee, zeg het maar. Daar kan ik de vinger niet achter krijgen. Een topklassering is heel lastig, maar we hebben nu een goed ritme te pakken. Hopelijk dat we nog een gooi doen naar een periodetitel en mee gaan doen voor de promotieplekken”, aldus Teun Sebregts. “Ik hoop hier in Veen goed af te sluiten en kijk uit naar mijn terugkomst bij Oirschot Vooruit. Aan de ene kant laat je het hogere voetbal achter je, dat je je hele leven hebt gedaan. Maar voor mij is dit het juiste moment.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden