• Sjaak de Wild recent in actie op het veld.
• Sjaak de Wild recent in actie op het veld. Foto: JAN NOORLANDT

‘Alleskunner’ Sjaak de Wild nu ook bestuurslid Proxsys Cup

Nieuws Proxsys Cup 2.193 keer gelezen

MEERKERK • Welke voetballiefhebber kent Sjaak de Wild niet? Keeper, jeugd- en keeperstrainer, leider, maar vooral scheidsrechter. Een alleskunner, die graag de handen uit de mouwen steekt. Logisch dat de organisatie van de Proxsys Cup een aantal maanden geleden bij hem op de stoep stond.

“Ik was net hersteld van een aantal zware operaties en had mijn eerste wedstrijdje op het veld weer gefloten”, herinnert de in Hei- en Boeicop geboren Sjaak de Wild zich.

Het verhaal is bekend. Sjaak werd aangereden tijdens zijn werk. Het bot van zijn onderbeen was verbrijzeld en omdat er ook sprake was van enkele scheurtjes, was opereren de enige optie. Einde scheidsrechterscarrière, zo leek het.

Zenuwen
“Maar daar dacht ik anders over. Op karakter ging ik de operatiekamer in. Omdat het been niet zo wilde helen als de bedoeling was, zelfs tot drie keer toe. Er wacht binnenkort nog één kleine ingreep. De zenuwen zijn vastgegroeid en moeten losgemaakt worden. Overigens zal ik nooit meer helemaal de oude worden. Ik trek nog wel een beetje met mijn been en als ik zaterdagavond op de bank val, dan doet alles zeer en dat duurt wel tot na het weekend.”

Plezier en passie
Maar op karakter staat hij dus weer op het veld. “Plezier en passie zijn voor mij belangrijke drijfveren. Ik was nooit een topper en zal dat ook nooit worden. Maar op wilskracht kan je veel bereiken, ook in het dagelijks leven.”

Rechtsbuiten
Sjaak de Wild (52) weet er alles van. Begonnen als ranke rechtsbuiten bij HSSC’61 kwam hij door keepersproblemen op doel te staan. Na zijn huwelijk met Meerkerkse Janneke maakte hij de overstap naar SV Meerkerk en is hij sinds zijn lidmaatschap actief bij de plaatselijke voetbaltrots.

“Uiteraard als keeper, maar met TC3 op zak trainde en floot ik verschillende jeugdteams. Op mijn 35e besloot ik de scheidsrechtersfluit weer serieus ter hand te nemen. Al weer jaren ben ik actief in de eerste en tweede klasse. Voor mij nu het hoogst haalbare, ik ben allang blij als ik de looptest haal”, lacht de immer optimistische Meerkerker.

GSVZ
Stil zitten komt zeker niet in zijn woordenboek voor. “Ik was tot voor kort keeperstrainer bij Lekvogels, maar toen trainer Martijn Verkerk werd ontslagen heb ik ook mijn conclusies getrokken. Ik heb nog genoeg te doen hoor. Als bestuurslid van de GSVZ ben ik aanspreekpunt voor verenigingen als ze op zoek zijn naar een scheidsrechter.”

Veel zin in
En nu dus de organisatie van de Proxsys Cup. “Richting het toernooi vergaderen we frequenter. Met Erik van der Galiën ben ik mede verantwoordelijk voor het aanstellen van scheidsrechters. Als de nood aan de man is, kan ik zelf ook nog wel een potje fluiten. Daarnaast ben ik erin geslaagd om voor het G-toernooi acht ploegen te vinden. Na de nodige voorbereidingen zit ik met de rest van het 10-koppige bestuur in de kerstvakantie twee weken in de Oosterbliek. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het wordt volle bak, maar ik heb er heel veel zin in.”

En daarin is Sjaak niet alleen, na twee coronajaren kijkt de voetbalregio uit naar eindelijk weer de Proxsys Cup.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden