LRC won vorige week met 1-2 bij Nivo Sparta.
LRC won vorige week met 1-2 bij Nivo Sparta. Foto: M. Oomen
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Toppers voor LRC en Herovina; derdeklassers vervolgen strijd om nacompetitieplaatsen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.888 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een overzicht van de wedstrijden van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe 

Eerste klasse
LRC Leerdam krijgt zaterdag DZC’68 op bezoek, wat betekent dat er een topper op het programma staat. LRC staat tweede en de bezoekers vierde. Het verschil tussen beide ploegen is wel groot: elf punten. Koploper Scherpenzeel speelt geen competitiewedstrijd. Wanneer LRC verliest, is Scherpenzeel kampioen.  

Tweede klasse
In 2H speelt Tricht in eigen huis tegen Roda Boys. Beide subtoppers ontlopen elkaar niet veel, het verschil is slechts drie punten in het voordeel van Tricht. Heukelum bindt de strijd aan met Altena. Die laatste ploeg is al gedegradeerd, een lot wat Heukelum nog probeert de ontlopen. Een overwinning zou een stap in de goede richting zijn voor Heukelum. 

Derde klasse
De Alblas zou in 3D al kampioen kunnen worden, maar daarachter strijden Hardinxveld, Meerkerk en Lekkerkerk nog volop om de tweede plek. Meerkerk vervolgt die strijd zaterdag met een thuisduel tegen nummer zeven Haastrecht, terwijl Hardinxveld het Everdingse Everstein ontvangt. Die laatste ploeg is dan weer druk bezig om niet te degraderen. Dat lot hopen ook Ameide en HSSC’61 te ontlopen. Ameide maakt een goede kans op drie punten tegen hekkensluiter Dilettant, HSSC’61 mag naar nummer dertien Bergambacht en hoopt eveneens op een resultaat.

In 3E zijn Haaften en MVV’58 ook in een hevige strijd om lijfsbehoud verwikkeld. Haaften staat negende, maar heeft ook slechts vier punten minder dan nummer vier Sparta’30. Zaterdag ontvangt Haaften Dongen, dat achtste staat. Een duel tussen twee directe concurrenten dus. Voor MVV’58 lijkt het lastiger te worden om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg heeft zes punten achterstand op de veilige plaatsen, met nog vier duels te spelen. Op bezoek bij nummer tien NEO’25 gaat men wel een poging doen om het gat kleiner te maken. Voor Vuren vorige week al het doek, die ploeg degradeert naar de vierde klasse. Vuren hoeft nog maar drie wedstrijden te spelen, te beginnen zaterdag uit bij DESK. 

Brederodes komt zaterdag in eigen huis in actie tegen Nieuw Utrecht. De bezoekers staan derde en dus wordt het een zware kluif voor de ploeg uit Vianen, die strijdt tegen degradatie. 

Vierde klasse
In 4E gaat de titelstrijd tussen Groot-Ammers en Unitas. Unitas heeft de zware wedstrijd bij Herovina op het programma staan en in Herwijnen weten maar weinig ploegen te winnen. Groot-Ammers speelt thuis tegen nummer voorlaatst GVV; drie punten lijken een zekerheidje. In de subtop ontvangt Peursum hekkensluiter Leerdam Sport’55 en gaat ASH op visite bij SVS’65. Nummer zes Asperen mag naar nummer tien Beesd en nummers negen en tien Rhelico en Lekvogels treffen elkaar in Rumpt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden