• Heukelum en Tricht spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en promotie.
• Heukelum en Tricht spelen nacompetitie voor lijfsbehoud en promotie. Foto: Jeroen de Bruin

Zes clubs uit West Betuwe spelen de nacompetitie

Nieuws Voorbeschouwingen 1.740 keer gelezen

WEST BETUWE • Zes clubs uit de gemeente West Betuwe spelen de nacompetitie. Een overzicht van de clubs die nog aan de bak moeten en hun tegenstanders. WNC, Heukelum, Haaften en MVV’58 kunnen via de nacompetitie degradatie voorkomen. Tricht en Herovina gaan voor promotie naar respectievelijk de eerste en derde klasse.

WNC
WNC debuteerde dit seizoen in de vierde divisie. Ze begonnen sterk aan de competitie en streden voor de bovenste plaatsen, maar na de winterstop kwam de klad erin en wonnen ze nog maar twee wedstrijden. De Waardenburgers eindigden op een veertiende plek en moeten nacompetitie spelen voor lijfsbehoud.

WNC was im de eerste ronde vrij en moet zaterdag naar Delft. Daar is Wippolder de eerste tegenstander. Wippolder plaatste zich zaterdag door kampioen DSO met 4-1 af te troeven. Hierdoor wonnen ze de derde periode en eindigde als tweede in de eerste klasse. De Delftenaren zijn vorig seizoen kampioen geworden van de tweede klasse zondag en maakte vervolgens de overstap naar de zaterdag.

Tricht
Tweedeklasser Tricht plaatste zich afgelopen zaterdag met een 1-1 gelijkspel tegen runner-up GJS voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De groen-witten presteren boven verwachting.

Voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie moet Tricht naar de Zuid-Hollandse eilanden. Daar moeten ze aantreden tegen Zuidland. Deze club heeft de weg naar boven weer gevonden. Zuidland speelde in 2017 nog in de eerste klasse. In 2020 degradeerden ze naar de derde klasse, waar ze vorig jaar uit promoveerden. Dit seizoen streed Zuidland samen met NSVV om het kampioenschap. Twee weken geleden won NSVV in een onderling treffen deze strijd. In een zinderende wedstrijd werd Zuidland met 2-1 verslagen.

Heukelum
Heukelum voldeed aan de verwachtingen dit seizoen in de tweede klasse. Volgens velen was nacompetitie om lijfsbehoud het hoogst haalbare. Voor de winterstop haalde de dorpsclub maar acht punten. De tweede helft van de competitie herstelde de club zich.

Heukelum is de eerste ronde vrij en speelt zaterdag tegen Prinsenland, dat het kampioenschap in 3B op doelsaldo misliep.

Haaften
Haaften eindigde in de derde klasse E uiteindelijk op de elfde plek. Door de 3-1 nederlaag tegen GDC wisselde Haaften stuivertje met MVV’58, dat gelijkspeelde en een plaatsje steeg. Hierdoor moet Haaften zaterdag in de eerste ronde al aan de bak voor de uitwedstrijd tegen SC Everstein. De ploeg uit Everdingen eindigde als elfde in de derde klasse D en ontsloeg vanwege de slechte resultaten hoofdtrainer Remco Versteeg. Robin Berendsen nam het roer over, maar kon de 3-2 nederlaag tegen VVAC ook niet voorkomen. Berendsen was jarenlang trainer van MVV’58.

MVV’58
Door het gelijkspel tegen GVV’63 steeg MVV’58 naar een tiende plaats. Hierdoor is MVV’58 de eerste ronde vrij. MVV’58 lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De laatste drie wedstrijden werd er niet verloren.

In de tweede ronde, op zaterdag 10 juni, is Ameide volgende week de tegenstander. Ameide eindigde op de tiende plek in de derde klasse D en is al jaren een stabiele derdeklasser. Door de versterkte degradatieregeling moeten de ‘Blieken’ vrezen voor degradatie.

Herovina
In de vierde klasse F plaatste Herovina zich ternauwernood  voor de nacompetitie. De ploeg uit Herwijnen verloor de laatste wedstrijd van Asperen. Omdat concurrent ASH van kampioen Groot-Ammers verloor, mag Herovina toch nog dromen van promotie naar de derde klasse.

Aanstaande zaterdag moeten ze naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Merlijn. Deze studentenclub degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Merlijn begon stroef aan de competitie. Na de winterstop verloren ze alleen de laatste wedstrijd tegen Well.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app