• VVAC en SC Everstein troffen elkaar vorig seizoen nog in de derde klasse.
• VVAC en SC Everstein troffen elkaar vorig seizoen nog in de derde klasse. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Tien op een rij voor SteDoCo?, derby Sliedrecht-Papendrecht

Nieuws 1.469 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het voetbalminnende publiek in de Alblasserwaard heeft de toppers en derby’s zaterdag 2 december weer voor het uitzoeken. SteDoCo-Kloetinge, Sliedrecht-Papendrecht, Sleeuwijk-Hardinxveld en VVAC-SC Everstein, om maar wat voorbeelden te noemen.

Derde divisie
Met negen overwinningen op rij is SteDoCo in de derde divisie B aan een ongekende reeks bezig. Een zege op Kloetinge zou de teller op tien brengen, een prestatie om ‘u’ tegen te zeggen. Unitas vergaat het als hekkensluiter een stuk minder. OJC Rosmalen is ook geen hoogvlieger en dus mag Unitas hoop koesteren.

Eerste klasse
Sliedrecht-Papendrecht is een mooie Drechtsteden-derby in 1B. Sliedrecht staat er ronduit beroerd voor en is uitsluitend gebaat bij een overwinning, maar zover zal Papendrecht het niet willen laten komen. Nieuw-Lekkerland is ook wel weer eens aan een succesje toe. Dat is nodig ook, want tegenstander DCV hijgt de Lekkerlanders inmiddels in de nek.

Tweede klasse
De Alblas doet het als debutant prima in de 2e klasse F. Maar de uitbeurt tegen runner-up Spartaan’20 valt in de categorie lastig. Hekkensluiter Streefkerk snakt naar de eerste zege. Met IFC komt er echter wederom een tegenstander van formaat naar sportpark Streveland. De Zwerver is vrij.

GJS doet prima mee in de kopgroep van 2G. Wel zaak om zaterdag thuis van Wilhelmina’26 te winnen. SVW beet afgelopen zaterdag van zich af tegen koploper Achilles’29 en zal dat in Aalst tegen Roda Boys/Bommelerwaard graag nogmaals willen doen. Sleeuwijk-Hardinxveld heeft een derbytrekje, zeker voor Hardinxveld-trainer Theo de Boon.

Derde klasse
In de derde klasse C is de spanning door twee onverwachte nederlagen van koploper GSC/ODS helemaal terug. Schelluinen is nu weer de voornaamste uitdager van de Dordtenaren. Tegenstander Alblasserdam wil echter weg uit de onderste regionen, dus de runner-up is gewaarschuwd.

Als SV Meerkerk wil aanhaken, moet er van DFC gewonnen worden. Dat geldt ook voor het puntgelijke Groot-Ammers en Wieldrecht, die elkaar treffen in Dordrecht.

Arkel staat op de rand van de rode zone en is dus gebaat bij winst op Groote Lindt. Unitas gaat naar de ‘aangeslagen’ lijstaanvoerder GSC/ODS en Drechtstreek moet op basis van de ranglijst Schoonhoven kunnen hebben, maar zo werkt het in de praktijk lang niet altijd.

Vierde klasse
Voor VVAC in 4E alweer een topper. SC Everstein zal de spanning in deze klasse maar wat graag willen terugbrengen. Peursum zal met meer dan gewone belangstelling naar De Put kijken, ervan uitgaande dat het zelf wint van hekkensluiter FC Dordrecht AM.

SV Noordeloos blijft vriend en vijand verbazen. Kan de uitstekende reeks ook bij SVS’65 worden voortgezet? Ameide heeft daarentegen de smaak nog altijd niet te pakken. Van HSSC’61 moet gewonnen worden om dichter naar de top-6 toe te kruipen.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44