• Schelluinen en Arkel speelden in augustus al voor de beker tegen elkaar.
• Schelluinen en Arkel speelden in augustus al voor de beker tegen elkaar. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Het regent zaterdag 25 november derby’s in de Alblasserwaard

Nieuws Voorbeschouwingen 2.003 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het regent al zaterdagen achtereen. Ook zaterdag 25 november lijken we het niet droog te houden. En dan hebben we ook nog eens een derbyregen met onder meer Hardinxveld-GJS, De Alblas-Streefkerk, Schelluinen-Arkel en Peursum-VVAC.

Derde divisie
SteDoCo gaat crescendo in de derde divisie B. TOGB is de volgende tegenstander die opdoemt. Unitas komt ook zaterdag al in actie. De ploeg van Hans de Jong is inmiddels hekkensluiter en zal een list moeten verzinnen om BlauwGeel’38 één of meerdere punten afhandig te maken.

Eerste klasse
Papendrecht is het na een pikstart in de 1e klasse D al even kwijt. Herstel thuis tegen DCV moet mogelijk zijn. Nieuw-Lekkerland moet ervoor zorgen de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen, maar weet dat er met SpartaAV een sterke opponent naar sportpark Excelsior komt. Voor Sliedrecht is het alle hens aan dek in en tegen Terneuzen. Verliezen is geen optie, want dan gaat het er wel heel somber uitzien voor de ploeg uit het baggerdorp.

Tweede klasse
In de tweede klasse F staat de derby tussen De Alblas en Streefkerk op de rol. De thuisclub is favoriet. Echter, Streefkerk gaat met de week beter spelen, alleen heeft dat nog niet met een overwinning kunnen bekronen. De Zwerver gaat bij het sterke IFC bepaald geen gemakkelijke middag tegemoet, is de verwachting.

Een interessant affiche in 2G is Hardinxveld-GJS. De thuiswedstrijden van Hardinxveld bieden dit seizoen voortdurend spektakel, dus dat belooft veel. SVW wil klimmen op de ranglijst. Met koploper Achilles’29 op bezoek is dat zaterdag wel een uitdaging.

Derde klasse
Schelluinen-Arkel is een onvervalste derby in de 3e klasse C. De thuisclub heeft de beste papieren, maar Arkel zal zich op Scalune ongetwijfeld niet onbetuigd laten.

SV Meerkerk staat inmiddels knap tweede, maar mag Groote Lindt niet onderschatten. Groot-Ammers verrast eveneens in positieve zin en kan de ranglijstpositie thuis tegen Haastrecht mogelijk nog verder verbeteren. Unitas won al drie keer op rij, dus Drechtstreek is gewaarschuwd. Alblasserdam staat er na de degradatie van vorig seizoen opnieuw beroerd voor en moet hopen op een ommekeer tegen ZBC’97.

Vierde klasse
Een topper en derby tegelijk: dat is Peursum-VVAC. De top-3 speelt de komende drie weken tegen elkaar, daarna zal er veel duidelijk zijn. Vooralsnog zijn de beste papieren voor VVAC, maar daar zullen Peursum en SC Everstein maar wat graag verandering in brengen. De druk staat er voor de uitdagers in elk geval vol op.

SV Noordeloos staat knap in de top-6 van 4E. Zal ook Asperen er op het sportpark aan de Nieuwendijk aan moeten geloven? Met Ameide wil het maar niet vlotten. Zaterdag wacht in Lexmond de derby tegen Lekvogels. Beide ploegen wonnen dit seizoen pas één keer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 1 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 10 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44