• Marc Coenraads.
• Marc Coenraads. Foto: Privéfoto

Mark Coenraads: ‘Ik stop er veel tijd en energie in, maar dat is het dubbel en dwars waard’

Nieuws Proxsys Cup 1.581 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • Mark Coenraads was met zijn bedrijf Coenraads Stofferingen al jarenlang sponsor van de voorlopers van de Proxsys Cup, maar sinds Proxsys naamgever is van het jaarlijkse zaalvoetbalevenement is hij eveneens lid van het bestuur. “Ik kan zo genieten van alle wedstrijden en de entourage eromheen”, vertelt Coenraads.

Hij vervolgt: “Dat geldt voor de wedstrijden van de senioren, maar net zo goed als de jeugd speelt. Het is prachtig om te zien hoe die jonge mannetjes van dertien jaar genieten wanneer ze in een volle Oosterbliek mogen spelen. In die twee weken dat het toernooi duurt is er eigenlijk elke dag wel iets om naar uit te kijken. Ik stop veel tijd en energie in het evenement, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard.”

Sponsoring
Als bestuurslid is Coenraads onder meer eindverantwoordelijk voor de sponsoring van de Proxsys Cup. “We proberen zo veel mogelijk één of maximaal twee bedrijven uit dezelfde sector te laten sponsoren”, legt hij uit. “We kijken dus kritisch naar welke bedrijven we wel en niet willen benaderen. Maar daarnaast ben ik eigenlijk een soort vliegende keep voor, tijdens en na het toernooi. Zo ben ik ook betrokken bij de op- en afbouw, regel ik de beveiliging en ik fluit een aantal wedstrijdjes in het vrouwentoernooi.”

“Sommigen zeggen dat ik knettergek ben, maar ik vind het alleen maar leuk dat ik het kan en mag doen. Mijn vrouw Jolanda zit ook in het bestuur en regelt bijvoorbeeld de vrijwilligers. Wij ervaren het als tweeënhalve week vakantie: lekker bezig zijn met leuke dingen.”

Met rood omcirkeld
De geboren en getogen Gorinchemmer is een op en top voetballiefhebber, maar zit op 23 september om 17:30 uur tijdens de openingswedstrijd tussen GJS en SVW gevoelsmatig in een spagaat.

“Ik ben geboren als SVW’er en heb 21 jaar bij die club rondgelopen. Daarna heb ik twaalf jaar niet gevoetbald om mijn eigen bedrijf op te bouwen, totdat ik vijftien jaar geleden bij GJS zeven tegen zeven ging spelen, wat ik nog steeds doe. Ik draag beide clubs dus een warm hart toe. Die 23 december staat echt met rood omcirkeld in de agenda en ik kan niet wachten tot de hele zaal dan weer afgeladen vol zit.”

G-Dag
Maar Coenraads kijkt naar nog veel meer uit. “Bijvoorbeeld naar 29 december, dan wordt de Avres G-dag gehouden. Het toernooi voor mensen met een beperking dus. Er doen dit jaar elf teams mee, dat zijn er meer dan ooit! Het is ongekend om te zien hoeveel plezier die deelnemers beleven aan zo’n dag en wij als organisatie dus ook.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden