Proxsys Cup

In poule des doods is het nog niet beslist, maar heeft Almkerk de beste papieren; SVW weer gelijk

Wedstrijdverslagen Proxsys Cup Fotoseries 3.263 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • Poule A van de Proxsys Cup werd al meteen omgedoopt tot de poule des doods en daar is geen woord van gelogen. Titelverdediger SVW speelde met 2-2 gelijk tegen outsider LRC en heeft het niet meer in eigen hand. Koploper Almkerk heeft na de 4-3 zege op Woudrichem de beste papieren.

Unitas - Hardinxveld (3-0)
Avond drie ging van start met de eerste potjes in poule F. Unitas en Hardinxveld mochten als eerste de bal aan het rollen brengen. Beide teams zijn vaste deelnemers aan de Proxsys Cup en raakten in de vorige editie nog tot de kwartfinale.

De gehele eerste helft was het spelbeeld redelijk hetzelfde: Unitas de bal, Hardinxveld teruggetrokken op eigen helft. Unitas kwam er uiteindelijk twee keer doorheen. Thomas Schalenkamp en Vedat Oszoy lieten het publiek in De Oosterbliek juichen.

In het tweede bedrijf kwam Hardinxveld iets meer uit de schulp en probeerde het wat druk vooruit te zetten. Hierdoor kwam er ook meer ruimte vrij voor de mannen in het rood en wit. Hier konden ze echter maar één keer van profiteren. Het was Unitas aanvoerder Amin Boutachkourt die het net achter Hardinxveld doelman Marc Koning nog een keer liet bollen waardoor, de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Unitas eindigde.

Doelpuntenmakers
Unitas: Thomas Schalenkamp, Vedat Oszoy, Amin Boutachkourt
Hardinxveld: -

Herovina - BZC’14 (4-10)
Na de overwinning van Unitas was het de vraag of dat één van de andere ploegen uit poule F ook op drie punten zou komen. Herovina, nummer 3 uit de 4e klasse E, en BZC’14, de nummer 2 uit de 4e klasse F, mochten aantreden.

De laatste eerste helft van ronde 1 was heerlijk gelijkopgaand. Na 20 minuten konden we zeven goals noteren, drie van Herovina en vier van BZC’14. In een Oosterbliek die langzaam weer vol begon te stromen werd het publiek getrakteerd op leuke aanvallen en mooie goals van beide kanten. Ruststand 3-4 in het voordeel van BZC’14.

Na de wisseling van bank was de pret nog lang niet over. De ploegen bleven maar scoren en vooral BZC’14 deed nog een aardig duit in het zakje. Uiteindelijk liep de Brakel Zuilichem Combinatie uit naar een riante voorsprong die ze ook niet meer weggaven. Ze haalden zelfs de dubbele cijfers en lieten Herovina huiswaarts keren met een 4-10 nederlaag. Maverick van Maaren en Diewe Kolbach zorgden voor een hattrick en komen zo naast Ben Vissers van GJS bovenaan de topscorerslijst na de eerste ronde van de Proxsys Cup 2022-2023

Herovina: Marthijn Hobo (2), Dion de Joode, Timo de Bruin
BZC’14: Diewe Kolbach (3), Maverick van Maaren (3), Robbert van der Linden (2), Daan Schriever, Peter van de Laar

Almkerk - Woudrichem (4-3)
Het was Almkerk dat het initiatief nam in de eerste twintig minuten. Na een prima actie was het Jenner Koek die Almkerk op 1-0 schoot. Woudrichem kwam na dik tien minuten op gelijke hoogte. Via een scrimmage ging de bal uiteindelijk via een Almkerk-speler in eigen doel. Maar het was uiteindelijk toch Almkerk dat met een voorsprong de rust in ging. Steven Molenschot mocht vanaf de stip aanleggen en schoot de bal feilloos in de kruising.

Kort na de rust kwam Almkerk met een mannetje minder te staan. Hier maakte Woudrichem binnen de kortste keren gebruik van. Het was Tim Saaman die binnen kon tikken in de man meer situatie. Woudrichem stootte gelijk door en kwam binnen de kortste keren op een 2-3 voorsprong via Thijs van Rookhuizen. Maar Woudrichem had buiten Steven Molenschoot gerekend. Met twee mooie goals schoot hij zijn ploeg naar een 4-3 overwinning en naar een voorlopige eerste plek in poule A.

Almkerk: Steven Molenschot (3), Jenner Koek
Woudrichem: Tim Saaman, Thijs van Rookhuizen ,e.d.

LRC Leerdam - SVW (2-2)
Na Almkerk en Woudrichem was het de beurt aan LRC en SVW. Op voorhand misschien wel het mooiste potje in de poulefase. Beide ploegen speelden dit jaar al tegen elkaar op het veld en hebben beide meerdere zaalvoetballers. Ze kennen elkaars krachten, en automatisch dan ook elkaars zwaktes, goed.

De ploegen waren de eerste helft, in een wederom bomvolle Oosterbliek, aan elkaar gewaagd. Hicham Farhou zette naar een paar minuten SVW op voorsprong door het leer binnen te punteren. Halverwege het eerste bedrijf stonden de ploegen weer op gelijk hoogte. Na een mooie actie over de rechterkant van Rick van Loo was het Nordin el Hassani die als een spits bij de tweede paal stond en binnen kon tikken. Met nog enkele seconden op de klok ging SVW echter met een voorsprong de rust in. Zij konden via Naser el Mousati profiteren van een man meer situatie die ze hadden door een gele kaart van Timo Lutters: 1-2 ruststand.

Na de kantwissel bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Beide ploegen gunden elkaar geen ruimte en maakten relatief veel overtredingen. Uit z’n overtreding kwam uiteindelijk ook de gelijkmaker. Nordin el Hassani mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot hem langs de muur achter SVW-doelman Dustin van Bezooijen; 2-2. Na de gelijkmaker bleven beide ploegen het proberen. Beide kregen ook nog grote kansen, maar het mocht niet meer baten. Het bleef bij een 2-2 gelijkspel, waarmee de beslissing in de poule in het nieuwe jaar zal vallen.

LRC: Nordin el Hassani (2)
SVW: Hicham Farhou, Naser el Mousati

SV Meerkerk - Asperen (1-4)
De eer was aan SV Meerkerk en Asperen om de donderdag af te sluiten. Asperen liet gelijk vanaf het eerste fluitsignaal weer zien dat het een leuke ploeg heeft. Bij het ingaan van de rust stond Asperen dan ook op een verdiende voorsprong. Michiel den Hartog liet Meerkerk-doelman Jannes van Sinderen tweemaal de bal uit het net halen en zo ging Asperen rusten met een 0-2 voorsprong.

SV Meerkerk liet het hier echter niet bij zitten en bleef ook na de rust stug doorgaan. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-2. Aanvoerder Mechiel van Zessen zorgde voor de eerste goal van de geel-zwarten. Asperen bleef echter de betere partij en zorgde via Ruben Boet weer voor een marge van twee.

Meerkerk ging nog alles of niets spelen met een extra veldspeler aan te vallen, maar Asperen hield stand en breidde de voorsprong met nog één extra goal uit. Zij komen op 6 uit 2 en gaan dinsdag 3 januari proberen met een ongeslagen status de kwartfinale te bereiken. Einduitslag 1-4.

SV Meerkerk: Mechiel van Zessen
Asperen: Michiel den Hartog (2), Ruben Boet, Youssef Boudou

• SV Meerkerk - Asperen (1-4).
• Herovina - BZC'14 (4-10).
• Almkerk - Woudrichem (4-3).
• SVW - LRC Leerdam (2-2).

• De jeugdscheidsrechters Finne de Jong en Theo Riske.
Drechtstreek is trots op zijn jonge scheidsrechters: 'Fluiten is geen straf, maar juist een leuke bezigheid' 5 uur geleden
Jens van Baaren (Schelluinen) niet naar Almkerk, maar terug naar Pelikaan 5 uur geleden