Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Kozakken Boys neemt afscheid van O23-trainer Martin Clerx

Nieuws Trainerscarrousel 3.865 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Martin Clerx, de trainer van Kozakken Boys O23.

De 62-jarige ras-Bredanaar bracht de talenten van Kozakken Boys, na een serie promoties, naar de landelijke eerste divisie, de top van het O23-niveau. 

Clerx: “Dat de samenwerking straks ophoudt, kwam voor mij als een verrassing. Maar dit is de voetballerij en ik wens Kozakken Boys het beste. Een ‘Kozak’ zal ik altijd blijven. Op naar nog een paar sportieve maanden met deze mooie spelersgroep en uitkijken naar een nieuwe uitdaging die bij mij past.” 

Dennis Ippel
Kozakken Boys schuift Dennis Ippel vanuit het eveneens succesvolle team JO19 door als hoofdtrainer van O23. Hierbij gaat hij geflankeerd worden door Leo van der Linden.

Historische goal
Rond Breda kent iedereen de voormalig aanvaller van NAC. Het geel/zwarte shirt droeg hij tien seizoenen. Martin Clerx haalde het eerste elftal in de jaren 1979-1981 en speelde negen eredivisieduels voor zijn cluppie. De man uit de wijk Hoge Vucht redde NAC in 1981 op ‘Het Kasteel’ in een rechtstreeks degradatieduel door de verlossende 1-2 te scoren tegen Sparta. Een historisch doelpunt, want door Clerx’ treffer behoedde hij dat jaar ‘heel Breda’ voor degradatie naar de eerste divisie.

Na NAC kwam Clerx uit voor KFC Wuustwezel (B), RBC, Rood Wit Willebrord, en Kozakken Boys. Als trainer ging hij in de Bredase regio aan de slag bij FC De Geeren, Right’Oh, Waspik, BVC, Boeimeer, Moerse Boys, Rood Wit, The Gunners, vv Barça, Kozakken Boys 2 en nu Kozakken Boys O23. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden