Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Well krijgt in seizoensopener zeven tegentreffers om de oren

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WELL • Voor Well is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op een blamage uitgedraaid. Het uitduel bij Herovina werd met maar liefst 7-0 verloren.


Er was hoop in de Wellse harten, voorafgaand aan de seizoensopener. Een week eerder werd het bekertreffen met FC Engelen immers met 'maar' 0-2 verloren. Well vormde in die wedstrijd een hecht collectief, waar de zondagderdeklasser bijzonder veel moeite mee had.

Daar was zaterdag in Herwijnen niets meer van terug te zien. Al na 34 minuten keek de ploeg van de nieuwe trainer André van Vugt tegen een 4-0 achterstand aan. Na nog twee goals in de eerste helft en slechts één tegentreffer in de tweede helft, prijkte een 7-0 uitslag op het scorebord.

Cliché
Dat was niet waar Van Vugt op gerekend had: "Ik had me wel een andere start voorgesteld. Ik wil niks tekort doen aan Herovina, maar dit lag wel grotendeels aan onszelf. Het ontbrak aan inzet, beleving, passie, dat soort dingen. Het klinkt clichématig, maar dat was wel het probleem. We moeten iedere zaterdag 100, 110 procent geven zoals we dat vorige week tegen FC Engelen hebben gedaan en als we dat niet doen, dan krijg je zulke wedstrijden zoals vandaag. We worden nu gelijk weer weggezet als het lelijke eendje van de vierde klasse. Dat is in mijn ogen niet nodig."

Collectief falen
Er was overigens wel een verzachtende omstandigheid op te voeren voor Van Vugt, die het in Herwijnen moest stellen zonder Niels Kraay. De middenvelder kampt met een blessure en was daardoor niet inzetbaar. Dit tot teleurstelling van Van Vugt: "We zijn maar een klein clubje en zulke blessuregevallen zijn voor ons een grote aderlating. Niels is een organisator en aanjager. Zo'n leider misten we vandaag in het team. Al moet ik wel zeggen dat het nooit aan één persoon mag liggen. Dit was gewoon een collectief falen. En natuurlijk zijn het 'maar' drie punten, maar voor de moraal is dit niet goed. Laten we hopen dat dit een incident was."

Derby
Volgende week krijgt Well gelijk een kans op eerherstel, wanneer het rivaal Kerkwijk ontvangt. Voor Van Vugt wordt het zijn eerste Well-Kerkwijk. Hij hoopt dat die gelegenheid het vuur aanwakkert bij zijn spelers: "Voor de jongens is dit iets speciaal. Misschien gooit die wedstrijd net wat olie op het vuur om er extra voor te gaan. Voor mij persoonlijk is iedere week even belangrijk. Ik verlies liever een derby en eindig in de middenmoot, dan winnen in de derby en je het hele seizoen moeten behelpen. Aan een derby moeten we niet het hele seizoen ophangen. Wij moeten juist íedere wedstrijd benaderen als een derby."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup