Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

WNC weer ruim onderuit tegen Nieuw Lekkerland

  •   239 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WAARDENBURG – WNC ging vorig jaar twee keer met 4-1 onderuit tegen Nieuw Lekkerland en ook nu verloren de Waardenburgers met drie doelpunten verschil: 0-3.

Na de zege van vorige week bij Terneuzense Boys (met dezelfde cijfers), was dit een bittere pil voor trainer Cor Prein. "Zonde, want wij zijn voetballend beter dan Nieuw Lekkerland. Maar we weten ook hoe ze spelen. Ze rammen alles naar voren en zijn voorin erg efficiënt. Zeker als we achter komen krijgen we het heel lastig tegen zo'n ploeg."

Collega Maarten van Gastelen was uiteraard een stuk opgewekter. "Ik heb vandaag een goede wedstrijd van ons gezien", zei de trainer die met zijn ploeg met zes punten uit twee wedstrijden prima gestart is. "In het begin ging het op en neer, maar we kregen steeds meer controle. De 0-1 viel vlak voor rust op een gunstig moment en ook de 0-2 vlak na rust was prettig. Dan weet je wel dat je het nog moeilijk kan krijgen, want zij hebben echt wel kwaliteit. Ze kregen ook wat kansen, maar onze keeper redde een paar keer goed."

Duwfout?
Over de belangrijke 0-1 was na afloop nog wel wat te doen. Niels Brekelmans kopte binnen, maar volgens WNC duwde hij daarbij tegenstander Kevin Groffen. De scheidsrechter keurde het doelpunt 'gewoon' goed.

"Maar ik werd echt met twee handen in mijn rug geduwd", zei Groffen. "Maar ik heb verder over onze wedstrijd weinig goeds te zeggen. We waren onder de maat en dat geldt voor mij zelf ook. We wilden na rust ons eigen spel spelen, maar kwamen daar niet aan toe. Na de 0-2 kregen we nog wel drie kansen, maar dat was het wel."

Met die analyse zat hij niet direct op één lijn met zijn eigen trainer, die vond dat WNC het na rust niet slecht deed. "We domineerden de wedstrijd en kregen genoeg kansen om te scoren. Het geloof werd natuurlijk wel steeds minder. Als je een keer scoort krijg je wel een boost."

Tevreden
Tien minuten na rust zagen Michael Soepnel en doelman Arjen Kaasjager er samen niet helemaal goed uit toen een bal tussen hen inviel. Damien Müller profiteerde en scoorde de 0-2. WNC probeerde het wel, maar zag vooral Gert Jan Stout een hoop gevaar voorkomen. De kansen die WNC wel kreeg (via Willem-Paul van der Heijden en twee keer Enzo Geene) waren een prooi voor doelman Jesper Harmans of eindigen in het zijnet. In de allerlaatste minuut maakte invaller Lennert de Vries nog de 0-3.

"We missen nog wat spelers en als we dan toch dit op de mat kunnen leggen, kan ik alleen maar tevreden zijn", besloot Van Gastelen.

Maarten van Hoogevest

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup