Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Hardinxveld op eigen veld flink onderuit tegen Alblasserdam

  •   506 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld heeft in de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam met 0-4 een ruime nederlaag geleden.

In de openingsfase van het duel liet zich dat nog niet direct aanzien. Uit een voorzet werd een schot van Lex de Gier gekraakt en ook na goed doorzetten van Jesper Buist tikte de Alblasserdamdoelman de inzet van Richard Zwakhals knap uit de hoek.

Maar halverwege de eerste helft leverde een vrije trap in de hoek van het veld Alblasserdam wel de openingstreffer op. Kort voor het doel kopte Ralph Hofwegen daaruit de 0-1 binnen. Even later moest Jesper Buist na een kopduel met een hoofdwond de strijd staken en moest ook Robin de Boon zich met een blessure laten vervangen. Het noodgedwongen vertrek van deze twee verdedigers leidde tot omzettingen, waarbij Aron van Andel van het midden naar het hart van de defensie werd geposteerd.

Optimaal profiteren
In de tweede helft probeerde de ploeg van trainer Richard den Ouden terug te komen in de wedstrijd. Uit een corner nam Robin de Kok de bal ineens op de slof en schoot rakelings over de lat.

Het goed georganiseerde Alblasserdam profiteerde in het laatste kwart optimaal van de gaten die Hardinxveld liet vallen. In de opbouw leed Hardinxveld balverlies en uit de tegenaanval tekende Ralph Hofwegen zijn tweede treffer aan. Ook na een afgeslagen vrije trap van Hardinxveld schakelde Alblasserdam direct om en wie anders dan Ralph Hofwegen kon eenvoudig de 0-3 binnen schuiven voor de gasten.

In de slotminuten redde Hardinxvelddoelman een inzet nog met de voet, maar was de rebound van Ahmet Kuyucu wel goed voor de 0-4.

Pijnlijke nederlaag
Niettemin probeerde Hardinxveld als laatste nog iets terug te doen, maar op schoten van Robin de Kok en Danny van den Bout hield Alblasserdamdoelman Siggy Schutte met uitstekende reflexen zijn doel helemaal schoon. Door dit resultaat blijft Alblasserdam zonder puntverlies medekoploper in de competitie met Schelluinen en SVW.

Voor het door blessures geplaagde Hardinxveld werd het een pijnlijke nederlaag en blijft staan op vier punten uit drie wedstrijden.

Komende zaterdag 12 oktober krijgt Hardinxveld een lastige klus voorgeschoteld met het bezoek van SVW, dat met de volle buit zelfs nog geen tegentreffer incasseerde. De aanvang aan de Sluisweg is dan om 14.30 uur.

(verslag: vv Hardinxveld)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup