Logo regio-voetbal.nl
• VVAC - Hardinxveld (0-4).
• VVAC - Hardinxveld (0-4). (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)

Hardinxveld trekt sterke reeks door met klinkende zege op VVAC

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

OTTOLAND • Hardinxveld heeft in de uitwedstrijd tegen VVAC de sterke reeks doorgetrokken met een klinkende 0-4 zege.


De ploeg van trainer Richard den Ouden trok in de openingsfase het initiatief naar zich toe en nam al snel de leiding. Na de 0-1 kwam er voor de pauze meer evenwicht in de wedstrijd. In het tweede deel drukte Hardinxveld wel door met uitstekend combinatiespel en diepgang. Met twee treffers kort achter elkaar werd de derby door Hardinxveld vroeg beslist en zich daarna nog verder beloonde met de 0-4 als eindscore.

Niet verschuilen
Met een punt verschil in de middenmoot van de ranglijst begon Hardinxveld aan het duel bij VVAC. Vanaf het begin verscholen de ploegen zich niet en dat leverde na tien minuten spelen al de openingstreffer op van Hardinxveld. Lex de Gier bediende de op de linkervleugel opstomende Danny van den Bout, die doortrok richting het doel en diagonaal de 0-1 binnen schoof.

Bij de volgende aanval was het bijna weer raak toen Lex de Gier zelf op snelheid doorging en op de lat schoot, waarna Richard Zwakhals de rebound over het doel mikte.

Even later liet VVAC doelman Mathijs de Hoop zich ten koste van een hoekschop niet omspelen door Richard Zwakhals. Aan de andere kant plukte Hardinxveld doelman Marc Koning een lob van de met een lange bal gelanceerde Joran Houweling uit de lucht.

Domineren
In de tweede helft domineerde de WSB brigade opnieuw het spel en toonde zich ook effectief. Een fraai afstandsschot van Robin de Kok tikte de VVAC keeper knap uit de kruising en pareerde het volgende schot van Danny van den Bout met de vuisten.

Na 56 minuten spelen was het wel raak uit een diepe bal van Johan Woltman, die Lex de Gier alleen voor de doelman binnen liftte. De 0-2 stond amper op het scorebord toen een aanval door Johan Woltman werd opgepikt en uit de draai de 0-3 precies in de bovenhoek mikte.

Attractief
Daarmee was de strijd al vroeg na de pauze beslist, maar bleef het attractief doordat beide ploegen vooruit speelden. Nadat de uitkomende Marc Koning een doorgebroken VVAC'er van scoren had afgehouden, sloeg de actieve Lex de Gier nog een keer toe. Een kleine beweging was voor hem voldoende om ruimte te maken voor een snoeihard schot binnen de palen dat de uitslag op 0-4 bepaalde.

Een op basis van het vertoonde spel dik verdiende overwinning voor Hardinxveld, dat met deze derde zeg op rij opklom naar een gedeelde derde plaats. VVAC bleef door dit resultaat in de middenmoot van de ranglijst hangen op vier punten achter Hardinxveld.

Voor Hardinxveld staat komende zaterdag 9 november opnieuw een uitwedstrijd op het programma, dan tegen de hekkensluiter van de ranglijst FC Perkouw in Berkenwoude.

(verslag: Teus Stam, vv Hardinxveld)

 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup