Streefkerk houdt het 70 minuten vol tegen Nieuw-Lekkerland | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Streefkerk - Nieuw-Lekkerland (1-5).
• Streefkerk - Nieuw-Lekkerland (1-5). (Foto: Rick den Besten )

Streefkerk houdt het 70 minuten vol tegen Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

STREEFKERK • Nieuw-Lekkerland is dankzij een 1-5 zege op buurman Streefkerk doorgedrongen tot de tweede ronde van het KNVB-districtsbekertoernooi. Bij rust was de stand nog 1-1.


Die gelijke stand mocht gerust de verdienste van derdeklasser Streefkerk worden genoemd. Immers, de ploeg van trainer Raymond Sponselee gaf de twee niveaus hoger spelende opponent verrassend goed partij.

Het cupduel begon niet al te best voor de thuisclub. Het was Damiën Müller die in de 12e minuut de 0-1 fraai diagonaal binnen schoot. Vervolgens ontwikkelde zich een redelijk gelijkopgaande strijd met als volgend hoogtepunt de 1-1 van Mark de Lange in de 39e minuut.

De thuissupporters op sportpark Streveland gingen er daarna eens goed voor staan/zitten. Zou een stunt mogelijk zijn?! Het was Harold Vrolijk die die hoop ietwat temperde door op assist van Remco van de Burgh de 1-2 tegen de touwen te knikken.

In het laatste kwartier denderde Lekkerland via goals van Lennert de Vries, Harold Vrolijk en Jari Zijderveld door naar 1-5 eindstand.

Geknakt
"De 1-3 knakte bij ons het moreel", had Streefkerk-trainer Raymond Sponselee gezien. "Daardoor kwam er een wat geflatteerde uitslag op het scorebord te staan. 1-2 had het beeld van de wedstrijd meer recht gedaan. Maar goed, daar gaan we niet over zeuren. Veel belangrijker is het dat mijn elftal deze sterke tegenstander zeventig minuten lang prima partij heeft weten te bieden. Ik zat in die fase te genieten in de dug-out, terwijl mijn collega Maarten van Gastelen ijsberend langs de lijn te vinden was, ha ha! Uiteindelijk won hij het duel wél en dat was ook verdiend hoor. Ik ben er echter trots op dat we het Lekkerland moeilijk hebben gemaakt."
 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup