Logo regio-voetbal.nl
• Cabauw - Bergambacht.
• Cabauw - Bergambacht. (Foto: John Wijntjes)

Bergambacht slaat na rust toe in en tegen Cabauw

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

Bergambacht boekte in en tegen Cabauw een 0-4 zege, die pas na rust gestalte kreeg.


De thuisclub had een verrassend strijdplan gemaakt om Bergambacht het zo moeilijk mogelijk te maken. Het lukte Cabauw lange tijd om de Bergambachtenaren ver van hun doel af te houden. Toch viel de openingsgoal snel. Pieter Meijer kopte raak na een voorzet van Kelvin Potuyt.

Cabauw week niet van zijn plan af en kwam er snel uit als Bergambacht balverlies leed. Het was aan sluitpost Roy Pons te danken, dat de gelijkmaker niet viel.

Overgangsjaar
,,Ik verloor al snel mijn spits Rutger de Lang, die na een duel geblesseerd raakte," vertelde de 34-jarige Cabauw-trainer Ricky Erkelens, die zijn contract onlangs met twee jaar verlengde. ,,Tom van Dijk verving hem. Mijn jonge elftal, waarin vijf spelers uit JO19 meededen, hield het een uur vol. Na rust viel al snel de tweede tegentreffer en toen was bij ons de koek op. We zien dit seizoen als een overgangsjaar. Er komt een goede lichting aan, dus de toekomst voor Cabauw ziet er hoopvol uit."

Het ervaren Bergambacht maakte in de tweede helft het verschil. Twan Schmidt (2x) en Pieter Meijer scoorden. ,,Ik wist dat Cabauw zijn spel, dat veel energie vergde, niet vol kon houden tot het einde," aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup