Logo regio-voetbal.nl
• Alblasserdam - VVAC (3-0).
• Alblasserdam - VVAC (3-0). (Foto: Alexander de Jong)

Alblasserdam nieuwe koploper in 3C, VVAC verweert zich met name voor rust goed

  •   290 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ALBLASSERDAM • VVAC speelde een groot deel van de wedstrijd tegen Alblasserdam uitstekend, maar verloor het duel wel met 3-0. Omdat Alblasserdam's grote titelrivaal SVW volkomen onverwacht verloor van Streefkerk, zijn de Damdorpers de nieuwe koploper in 3C.

"Een moeizame overwinning tegen een sterk VVAC", keek Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil terug op de partij op sportpark Souburgh. "Vooral in het openingskwartier had VVAC gemakkelijk een paar keer kunnen scoren. Onze doelman hield ons toen in de race. Uiteindelijk wonnen we omdat we spelers hebben die de klasse hebben om op de goede momenten toe te slaan." Schoonewil doelde op de doelpuntenmakers Ralph Hofwegen (twee goals) en Amet Kuyucu.

Zijn VVAC-collega Miguel Munoz stelde vast trots te zijn op hoe zijn ploeg zich te weer stelde. "Tot aan de 2-0 vond ik ons uitstekend spelen. We hadden bovendien in de openingsfase zeker drie riante kansen om op voorsprong te komen. Zo kwam Daan Kamperman al na zes minuten vrij voor de keeper. Helaas schoot hij op de paal. Na het vlak voor de pauze afhaken van Jelle de Wit (hij liep een scheur in zijn wenkbrauw op na een kopduel) moesten we wat omzetten en sloeg Alblasserdam voor de eerste keer toe. De 2-0 was ook balen, want die viel voor de zoveelste keer uit een dood spelmoment. Desondanks mogen we moed putten uit ons spel hier."

Alblasserdam op zijn beurt juichte om de zojuist veroverde eerste plaats in de derde klasse C. "Knap stukje werk van Streefkerk", stelde Schoonewil glimlachend vast. "Dat verwacht je niet zo één twee drie tegen een sterk team als SVW. Wij zijn er blij mee."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup