Logo regio-voetbal.nl
• Ameide - Hardinxveld (1-2).
• Ameide - Hardinxveld (1-2). (Foto: Gerco van Oort - vv Ameide)

Ameide met lege handen tegen Hardinxveld

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AMEIDE • Op het eigen Meihoven wist Ameide aardig in de buurt van het sterke Hardinxveld te blijven. Maar veel verder dan een aansluittreffer kwam de thuisploeg niet en dus stond de ploeg van trainer Gert-Jan Westerhout uiteindelijk na het 1-2 verlies toch met lege handen.


"We wisten dat het een goede ploeg was. Dat bleek ook wel, want na een halfuur spelen keken we tegen een 0-2 achterstand aan", aldus Westerhout. "De eerste 100% kans voor ons, maar daarna was Hardinxveld duidelijke de betere ploeg. Met enorm veel energie, zowel in de voor- als achterhoede, werd er gevoetbald. Toen Martijn van der Zijden al na 35 minuten geblesseerd het veld moest verlaten, was bij ons de angel uit de ploeg."

Gestopte strafschop
Westerhout schakelde, noodgedwongen, over naar een behoudendere tactiek. "We gaven daardoor minder ruimte weg en probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden. De tactiek had succes, mede ook door een tweetal reddingen van mijn doelman Ruud de Groot. Hij wist zelfs een, in mijn ogen gemakkelijk gegeven, strafschop te stoppen."

Dik over het uur kon, na een bevlieging van Sam Versluis, de gewenste aansluittreffer worden genoteerd. En Ameide ging op zoek naar meer. "Dat was misschien iets teveel van het goede, want echte grote kansen kregen we niet. Toch ben ik blij met de getoonde strijdlust en het feit dat we tot het laatst in de wedstrijd zijn gebleven tegen toch een van de betere ploegen in onze klasse."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup