Gebrek aan scorend vermogen breekt Unitas andermaal op: 1-1 tegen DEM | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Gebrek aan scorend vermogen breekt Unitas andermaal op: 1-1 tegen DEM

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

GORINCHEM • Debutant Unitas scoort in de derde divisie tot nu toe moeizaam. En daarmee doet de Gorinchemse ploeg zich flink tekort. Ook van DEM had gewonnen moeten worden, maar het resultaat was een mager puntje: 1-1.


Als je wilt winnen, dan moet je scoren. Het klinkt heel simpel, maar de praktijk kan anders zijn, dat had Unitas wel geleerd bij de vorige thuiswedstrijd tegen EVV.

DEM begon voortvarend, in een hoog tempo met veel positiewisselingen en Unitas moest aan de bak. Al gauw bleek dat wanneer Unitas de bal had en de buitenspelers werd gezocht, dat daar wat zwakheden lagen. Gedurende de wedstrijd bleek dat ook centraal achterin bij DEM problemen waren met de dekking.

Bekeken lob
Nadat een kwartier voorbij was en de beide ploegen elkaar hadden afgetast was het in de 18e minuut Unitas dat scoorde . Een formidabele crossbal van Ilias Zaïmi bereikte Jaouad Chraou, die zijn reputatie als doelpuntenmaker waarmaakte en fraai de doelman van DEM met een bekeken lob verschalkte en de 1-0 maakte.

Unitas behield het veldoverwicht en in de 35e minuut keerde de keeper van DEM een knal van Everon Pisas.

Gelijkmaker
In de tweede helft scoorde DEM in de 66e minuut koppend uit een corner de 1-1, maar daarvoor en ook daarna miste Unitas alléén voor de keeper vijf à zes keer doordat de keeper van DEM in de weg lag en met arm of been redde.

Op de tegengoal na was het dus een run op de goal van DEM, echter zonder resultaat. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, wat door DEM een 1-1 overwinning werd genoemd.

Het kan niet zo zijn dat Unitas deze kansen blijft missen, dus de volgende wedstrijden moet het beter kunnen. Volgende week naar JOS Watergraafsmeer.

(verslag: GVV Unitas)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup