Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Kozakken Boys - Spakenburg (3-3).</p>

• Kozakken Boys - Spakenburg (3-3).

(Foto: Jan Noorlandt)
update met samenvatting

Venijn zit in de staart bij spektakelstuk tussen Kozakken Boys en Spakenburg: 3-3

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WERKENDAM • Het venijn in de klassieker tussen Kozakken Boys en SV Spakenburg zat 'm zaterdag in de staart. Van 0-2 achter kwam een losgeslagen Kozakken Boys nog tot 3-2. In de laatste seconden vergalde Spakenburg de Werkendamse vreugde nog met de 3-3. 


Op zich paste de 3-3 wel bij het beeld van de wedstrijd. Anderzijds was het toch wel zuur, vond ook Thomas Marijnissen, die met twee treffers Kozakken Boys terug in de wedstrijd had gebracht en de matchwinnaar leek te worden met de 3-2.

“De wedstrijd duurde een paar seconden te lang”, blikte Marijnissen terug op de klassieker, waarin Kozakken Boys knap terug was gekomen van een hopeloze 0-2 achterstand.

“Ik dacht dat het al klaar was”, aldus de met een tweeledig gevoel worstelende linkeraanvaller van Kozakken Boys. Het was vreugde en teleurstelling. “Het was nog maar een minuut. Dat hebben we geweten”, zag ook Marijnissen de 3-3 van Spakenburg in de laatste seconde nog binnen vallen. 

Trots
Trainer Rick Adjei was desalniettemin trots op de ‘Boys’. “We kregen toch een tikkie toen Spakenburg twee keer scoorde. We kwamen echter goed terug in de kracht van de wedstrijd in het laatste halfuur. Ik ben er trots op hoe we ons teruggeknokt hebben in een knotsgek duel. Dan maak je nog 3-2 en dan mag dit natuurlijk niet meer gebeuren. Maar wat moet je er van zeggen. Het is all in the game.” 

Flauwtjes
Voor de rust was het nog wat flauwtjes van beide kanten. Het bleef rommelig en stug wat beide ploegen lieten zien.

De eerste mogelijkheden waren voor Kozakken Boys. Het puntertje van Yordi Teijsse ging over, net als twee uithalen van Thomas Marijnissen. 

Vlak voor rust brak Spakenburg de wedstrijd open. Leon Bot moest een corner weggeven, die de ‘Boys’ duur kwam te staan. Uit de hoekschop knikte Spakenburger Frank Schilder de 0-1 binnen. 

Na de rust zag het er al snel nog somberder uit voor Kozakken Boys. Vince Gino Dekker kreeg alle ruimte om uit te halen voor de 0-2. 

Op dat moment ontbrandde de klassieker van Werkendamse kant. Het werd knokken in letterlijke en figuurlijke zin voor de Boys. Eerst was er de 1-2, die knap werd ingekopt van Yordi Teijsse. Vervolgens ranselde keeper Ricardo Kieboom eeen mogelijkheid voor Spakenburg uit zijn doel. Aan de andere kant had Leon Bot pech. Keeper Leon ter Wielen kreeg nog net de vingertoppen tegen zijn kopbal. 

Boel ontploft
Twintig minuten voor tijd onplofte de boel na een duel tussen Johnny Lommers en een Spakenburger. Niet alleen de spelers stonden aan elkaar te trekken, maar het sloeg over naar de staantribune, waar beide kampen elkaar in de haren vlogen.

Nadat de boel was gesust, zat de vlam wel in de klassieker. Drie minuten voor tijd zette Thomas Marijnissen de Werkendamse aanhang in vuur en vlam met de 2-2. Even later werd het zelfs nog 3-2 door weer Marijnissen. 


• Kozakken Boys - Spakenburg (3-3). - Foto: Teus Admiraal

Het laatste woord was echter voor Spakenburg. Met een laatste kopbal forceerde Floris van der Linden nog de 3-3. Een stand, die prima paste bij het geboden spektakel. 

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup