Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Amateurs van Willem II maatje te groot voor Kerkwijk

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK • Kerkwijk kreeg op de openingsdag van het nieuwe seizoen op het eigen veld te maken met de amateurtak van Willem II. De Tilburgers wonnen verdiend met 1-3. 


Als Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal de shirts van de tricolores ziet, begint er van binnen iets bij hem te gloeien. Hij debuteerde ooit bij de proftak van Willem II tegen Ajax. En het is voor Willem II, dat dit jaar 125 jaar bestaat, toch allemaal in 1896 bij de amateurs begonnen. Als de Tilburger over Willem II praat doet hij dat nog altijd in de wij-vorm. 

“De amateurtak is weg bij het stadion en speelt haar wedstrijden in Tilburg-Noord. Er staat dit seizoen wel een heel behoorlijk team, hoor. Beslist beter dan wat ik nu met Kerkwijk kan brengen. Het zit ons niet mee overigens. In de voorbereiding ben ik twee dragende spelers kwijtgeraakt. Een met een gebroken neus en een met een sleutelbeenbreuk. Ik ben ze meteen ook langdurig kwijt.” 

Bouchlal moet het uiteraard doen met de spelers die er wel zijn. “Die hebben zaterdag overigens niet voldoende gebracht om aanspraak op de overwinning te maken, al waren wij bij een 1-2 stand nog dicht bij de gelijkmaker. Het is wachten tot wij compleet zijn. Pas dan gaan wij het veel ploegen heel lastig maken.” 

De openingstreffer voor Kerkwijk kwam overigens van de voet van Bart de Waal.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup