Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

IFC start met overwinning, maar het ging tegen Leerdam Sport stroever dan verwacht

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HENDRIK-IDO-AMBACHT • Voor het in de 4e klasse E zaterdag van Zuid 1 favoriete IFC is de eerste competitieoverwinning binnen. Het ging niet zo gemakkelijk als gehoopt of verwacht, maar van Leerdam Sport´55 werd met 3-1 gewonnen.

Trainer Ron Timmers van de Ambachters kon in deze openingswedstrijd nog niet beschikken over de geblesseerden Nico Ramos, Ufuk Akkanoglu en Damyano Smit.

Zoals verwacht nam IFC gelijk het heft in handen, maar het waren de gasten die halfweg de eerste helft op een voorsprong kwamen toen Lafayette Leerdam de bal fraai geplaatst achter keeper Jeroen de Veij schoot. Een vijftal minuten later was het weer gelijk. Na een scrimmage was het Robin Benningshof die doeltreffend uithaalde.


Nog geen vijf minuten later kreeg IFC een vrije trap op zo´n 22 meter van het doel. Captain Danny Slingerland haalde zoals vanouds op zondag fenomenaal uit en de bal verdween in de kruising 2-1. 

Doelman valt uit
Voor Leerdam Sport was het buiten deze tegenvaller minder dat doelman Mehmet Uysal bij zijn vergeefse poging de bal te keren zo hard op de grond terecht kwam, dat hij zich zodanig blesseerde en niet verder kon. Centrale verdediger Jeffrey van Bruchem trok de keepershandschoenen aan.

Ook in de tweede helft bleef IFC de bovenliggende partij, maar duurde het tot vijf minuten voor het einde voordat de wedstrijd definitief gewonnen was. Na een overtreding op de ingevallen O17-speler Quinten Plaisier was het Achraf el Hajouti die de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot voor de 3-1 overwinning.

Volgende week zaterdag 2 oktober speelt IFC om 14.00 uur zijn eerste uitwedstrijd van deze competitie in Zwijndrecht bij ZBC´97.

Cees van Heeren, IFC

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup