• ASV Arkel - De Zwerver (3-2).
• ASV Arkel - De Zwerver (3-2). Foto: Rick den Besten

Arkel billenknijpend naar thuiswinst op De Zwerver

2 okt, 22:12 Wedstrijdverslagen 1.461 keer gelezen

ARKEL • Op sportpark Schoonzigt verzuimde De Zwerver voor rust het verschil te maken. Na de thee counterde gastheer Arkel naar een ogenschijnlijk veilige voorsprong, maar toen de 4-1 niet viel werd het nog spannend. De Kinderdijkers kwamen net niet naast Arkel, dat met 3-2 won.

“Een belangrijke overwinning, zeker na de 5-1 zeperd van vorige week”, vond ASV Arkel-trainer Leon Elands. “Een groot compliment voor mijn spelers, die in de eerste helft overeind bleven na de snelle achterstand en de afgekeurde 0-2.”

Op slag van rust maakte Jesse Hogenwoning gelijk en dat werd min of meer de ommekeer in de wedstrijd. “Via Wesley Swets en weer Jesse Hogenwoning namen we riant een 3-1 voorsprong. Helaas werd een prachtig stiftballetje van IJsbrand van Eldik van de doellijn gehaald, anders was de wedstrijd gespeeld geweest.”

Nu niet, want na de Kinderdijkse aansluittreffer werd het billenknijpen voor de thuisploeg. Dat zag ook collega Joery van der Waal. “In de eerste helft hadden we na de goal van Guido Luiten meer afstand moeten nemen en ook moeten krijgen, want de 0-2 werd onterecht afgevlagd en vervolgens afgekeurd. Met veel drive ging Arkel in de tweede helft door en was het bij ons de eerste twintig minuten niet goed. Ons slotoffensief leverde vervolgens slechts een doelpunt van Rick Verloop op. Vorige week viel de gelijkmaker wel, vandaag niet.”

• ASV Arkel - De Zwerver (3-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie