Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Getergd Kozakken Boys gaat in spectaculaire klassieker tegen Katwijk in de slotfase alsnog het schip in

9 okt 2021, 22:45 Wedstrijdverslagen 3.123 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys en Katwijk maakten er zaterdag op De Zwaaier een spectaculaire klassieker van. Twee keer kwam Kozakken Boys op voorsprong, maar toch trok koploper Katwijk met 2-3 aan het langste eind. 

Terwijl Katwijk een uitbundig feestje vierde met de aanhang, dropen de spelers van Kozakken Boys onthutst af naar de kleedkamer. “Ik sta hier met een kutgevoel”, was de eerste reactie van Kozak Sven van Ingen. 

De 2-3 nederlaag sloeg in als een bom bij de Boys. Van Ingen was er beduusd van. Twee keer liet Kozakken Boys de tegenstander terugkomen na een voorsprong, waarbij de laatste oprisping van Katwijk de Werkendammers fataal was geworden. 

“De drie goals van Katwijk waren persoonlijke fouten. Dan wordt het moeilijk winnen”, stelde Van Ingen. “We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen op dit moment. Pijnlijk is het vooral omdat we eigenlijk een mooie pot speelden. We hadden de controle, maar lieten ze wel elke keer na onze goal weer in de wedstrijd komen. Bij de laatste goal moeten we die bal gewoon lang trappen in plaats van te lopen kloten aan de zijkant”, kon hij zichzelf daarop aanspreken. 

Sorry
“Dan krijg je het deksel nog op de neus”, stak de verdediger de hand in eigen boezem. “Ik heb ook sorry tegen mijn ploegmaats gezegd. Een andere keer is het iemand anders en nu ben ik de ongelukkige. Maar zo werkt het soms in het voetbal”, aldus de balende verdediger, die er ook flink de pé in had, dat hij werd gewisseld.

De verdediger kon er niet omheen, dat het niet overdonderend loopt bij Kozakken Boys tot dusver deze competitie. “Zo hadden we Spakenburg op de knieën en dat krijg je nog een goal tegen. Tegen ASWH kregen we ook een klote-goal tegen en tegen GVVV verloren we in de laatste minuten”, kon Van Ingen nog wel even doorgaan met de pijnlijke riedel. “Dat is wel hoe het nu zit”, haalde hij onbedoeld het pijnpunt aan. Kozakken Boys geeft de goals te makkelijk weg.

Wereldgoal
Kozakken Boys en Katwijk maakten er een spectaculaire wedstrijd van. De klassieker werd ingeluid door een spetterende vuurwerkshow van de aanhang van Katwijk, waarbij de Werkendamse aanhang niet achter kon blijven.

Nadat de vuurwolk was opgetrokken, gingen beide ploegen elkaar fel te lijf. De eerste dreiging van Kozakken Boys verdween nog over het Katwijkse doel, maar binnen het kwartier was Thomas Marijnissen wel succesvol. De linkerspits draaide naar binnen en schoot de 1-0 in de verre kruising. Absoluut een wereldgoal. 

Een paar minuten later was Katwijk alweer langszij. Keeper Ricardo Kieboom kreeg het schot van Lars Weistra niet klem en ex-Kozak Ahmed el Azzouti was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te prikken. 

Even later waren de messen geslepen na een opstootje. Azzouti en Frenk Keukens kwamen er genadig vanaf met een gele kaart. Voor de rust liet Johnny Lommers zich nog twee keer zien, maar hij wist niet te scoren. 

Lam geslagen
Na de rust ging het spektakel rustig door. Katwijk was meteen dreigend met twee keer Azzouti. Het bleef de vraag wie de status-quo nog zou doorbreken. Dat was twintig minuten voor tijd Kozakken Boys. Yasin Ouja sneed een vrije trap scherp aan en nadat de bal van richting was veranderd, vloog de 2-1 langs keeper André Krul.


Kozakken Boys vergat vervolgens het hoofd koel te houden. Een kwartier voor tijd gaf Marciano Mengerink het laatste zetje na een vrije trap voor de 2-2. Twee minuten laten kreeg Mengering weer te veel vrijheid en haalde uit voor de 2-3 voor Katwijk. Daarmee was Kozakken Boys lam geslagen.

Nico van Es

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 19 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13