LRC - Breukelen ( 1-0 )
LRC - Breukelen ( 1-0 ) Foto: Nico Van Ganzewinkel

Rick van Loo bezorgt LRC Leerdam eerste overwinning

Wedstrijdverslagen 1.915 keer gelezen

LEERDAM • LRC Leerdam heeft de eerste punten van het seizoen binnen. Thuis tegen Breukelen was men de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar was het tot de laatste minuut spannend. In de blessuretijd zorgde Rick van Loo met een heerlijke solo en dito afronding voor de bevrijdende treffer: 1-0.

De gasten uit Breukelen hadden vanaf minuut één niets te vertellen in Leerdam. LRC maakte het spel en kwam ook tot de nodige kansen. Onder andere Bauke Bakker (lat) en Rick van Loo (redding keeper) wisten hun mogelijkheden echter niet te verzilveren.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. LRC bleef kansen creëren en Breukelen bleef loeren op een counter die nooit zou komen. Het manco aan LRC-zijde was dat het kansen bleef missen. Net toen iedereen dacht dat er niet meer gescoord zou worden op Sportpark Bruinsdeel, kreeg Rick van Loo een ingeving. Van Loo, teruggekeerd van een schorsing, begon aan een slalom langs Breukelen-verdedigers en verschalkte de doelman met een schot in de verre hoek.

Het zorgde voor ontlading bij spelers en begeleiding. Na twee onnodige nederlagen heeft LRC eindelijk de eerste overwinning binnen. Trainer Emanuel Sluis was vanzelfsprekend blij na afloop: “Natuurlijk moet je die goal eerder maken, maar ik heb vandaag wel een goed LRC gezien. Hun keeper was de ‘man of the match’. Dat zegt volgens mij genoeg.

LRC  - Breukelen ( 1-0 )

• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden