Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Sliedrecht imponeert allerminst, maar wint wel van LRC Leerdam

16 okt 2021, 23:36 Wedstrijdverslagen 842 keer gelezen

SLIEDRECHT • Alhoewel de wedstrijden tussen Sliedrecht en het Leerdamse LRC geen echte streekderby’s zijn, worden deze door velen wel als zodanig ervaren, mede door het feit dat enkele Sliedrecht spelers destijds bij LRC hebben gespeeld. Zaterdag 16 oktober 2021 was weer zo’n ‘derby-dag’, maar het publiek werd niet bepaald getrakteerd op goed voetbal. Met een gelukkige 1-0 winst voor Sliedrecht werd deze slechte wedstrijd afgesloten.

Sliedrecht leek al heel snel op voorsprong te komen door een doelpunt van Dennis Verhoef, maar scheidsrechter Van Yren keurde de goal af wegens buitenspel. Toch nam Sliedrecht de leiding toen na 7 minuten Marciano Simonis in het strafschopgebied goed wegdraaide van zijn tegenstander en werd gevloerd. De toegekende strafschop werd benut door Justin Beemsterboer (1-0). Achteraf gezien was dit eigenlijk het hoogtepunt van de wedstrijd; tot halverwege de eerste helft speelde Sliedrecht aardig en dicteerde grotendeels het spel.

Saai schouwspel
Toen LRC was bekomen van de snelle achterstand, begon het wat aanvallender te spelen. Sliedrecht kon moeilijk druk zetten en zakte in om de gelederen gesloten te houden. Dit leverde een saai schouwspel op waarbij een paar te opportunistische doelpogingen het hoogtepunt waren.

Gelukkige winnaar
Om de tweede helft uit te zitten moest je wel een echte fan zijn. Beide teams waren niet in staat om enig gevaar te stichten voor het vijandelijk doel, terwijl de wedstrijd regelmatig stil lag wegens wissels en blessurebehandelingen. Toen scheidsrechter Van Yren, die de wedstrijd goed in handen had, na een extra lange blessuretijd afblies, kon Sliedrecht zich de gelukkige winnaar noemen.

Mooi meegenomen
Trainer Van der Steen repte achteraf over ‘een slechte wedstrijd’ en beperkte zich met de opmerking dat er zo nu en dan ook slechte wedstrijden tussen zitten. Als die dan drie punten opleveren is dat mooi meegenomen.

Zaterdag 23 oktober 2-21 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen De Zuidvogels, aanvang 14.30 uur. 

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app