• Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-4).
• Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-4). Foto: Rick den Besten

SV Meerkerk wint zespuntenwedstrijd op Gelkenes

23 okt 2021, 20:58 Wedstrijdverslagen 1.088 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Bij aanvang van de wedstrijd stonden beide ploegen op slechts vier punten. Er moest dus hoe dan ook gewonnen worden. En dat deed, terecht, het bezoekende SV Meerkerk, dat met 2-4 te sterk was voor gastheer Groot-Ammers.

Na een stief kwartiertje leek de wedstrijd al gespeeld. Onder leiding van uitblinker Floren Streefkerk stond Meerkerk in no time een zeer ruime 0-3 voorsprong. “Fouten maken mag, maar geen domme fouten”, stak Ammers-coach Ferry van Dijk zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Ik heb ze gewaarschuwd om niet weer opnieuw, zoals vorige week tegen DFC, vroeg op achterstand te komen. Nu lag de bal er na nog geen twee minuten al in.”

Strafschop
Floren Streefkerk slalomde door de verdediging en mocht in alle vrijheid de bal achter doelman Dennis de Wit schieten. Een paar minuten later een identieke aanval, nu rondde Streefkerk niet zelf af maar bracht Dietmer Mesker in stelling; 0-2.

Na een niet slimme tackle van Ewout Terlouw op Daan van der Leun, tekende Mechiel van Zessen in minuut 15 vanaf elf meter voor de derde Meerkerkse treffer. “En de gemaakte afspraken konden in de prullenbak”, baalde Van Dijk.

Opportunistisch
Meerkerk speelde een gewonnen derby, maar bracht zich in deel twee onnodig in de problemen. “In de rust heb ik mijn spelers een compliment gegeven, vooral die eerste 30 minuten waren prima. Maar zoals ik vaak zeg, zijn we nog niet in staat om dat niveau vast te houden. Zeker niet toen mijn routinier Dick Kooijman met een hamstringblessure in de rust niet verder kon. Zij gingen opportunistisch spelen en wij kwamen er niet meer onderuit”, analyseerde Gert-Jan Koekkoek.

Ongetwijfeld zag de Meerkerkse oefenmeester ook dat scheidsrechter Aaron Hoogerwaard in de rommelige tweede helft niet in zijn beste doen was. Eerst gaf hij voor een lichte overtreding op Chiel Sluijs een penalty aan de thuisploeg. Na de rake pingel van Stan Folst ging Ammers er weer een beetje in geloven. Zeker na de 2-3 van Jeroen van Dam, die een eveneens makkelijk gegeven vrije bal in één keer achter doelman Ruben Vijlbrief schoot.

Maar SV Meerkerk stelde gelijk orde op zaken. Floren Streefkerk ontfermde zich over een vrije trap en joeg de bal prachtig in de kruising. “Het was effe nodig”, lachte Streefkerk na de beslissende 2-4. “Mechiel van Zessen gaf aan de afstand iets te ver te vinden en ook Melvin van den Heuvel vond het prima dat ik die bal nam. Iedereen wel, geloof ik.”

En zo boekte SV Meerkerk een belangrijke zege. “Met deze drie punten kunnen we weer naar boven kijken”, knipoogde de man of the match.

Theo Sprong

• Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-4).
• Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-4).
• Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-4).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Wilhelmina'26 versterkt zich met Almkerk-aanvaller Areano van Seters 5 uur geleden
Afbeelding
Aanvoerder Rogier Gerritsen van LRC Leerdam stopt na dit seizoen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Geschorste SVW-trainer Tutu Ndona: 'Ik heb absoluut niet op de tenen van de scheidsrechter gestaan' 12 uur geleden
Afbeelding
Ton van der Steen nieuwe trainr DSS'14 15 uur geleden
Afbeelding
SVW-trainer Tutu Ndona voor zes duels geschorst en mag dus zaterdag niet coachen in derby tegen LRC Leerdam 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Spirit wil meer vrouwen in technische functies 21 uur geleden