Vuren - Haaften (Foto 001)
Vuren - Haaften (Foto 001) Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften wint in Vuren met 2-3 door vroege voorsprong

23 okt 2021, 21:14 Wedstrijdverslagen 1.026 keer gelezen

VUREN • Haaften nam zaterdag in Vuren een vroege 0-2 voorsprong en kwam later ook met 0-3 voor, maar na de 1-3 ruststand werd het toch nog erg spannend. Met hangen en wurgen sleepte Haaften in de tweede helft met 2-3 de volle winst over de eindstreep.

Bijna 250 toeschouwers zagen Vuren vooral defensief zwak starten. De behendige Haaftense aanvallers wisten daar wel raad mee. Zo legde Haaften al vroeg de basis om Vuren te verslaan en op de ranglijst in de derde klasse D te passeren.

Fouten
Vuren-trainer Rick Kolff moest het met leedwezen aanzien: “Ons begin was vandaag slecht. Twee fouten achterin kostten Vuren een 0-2 achterstand en dan wordt het lastig. Die 0-3 van Haaften was heel mooi, maar verder domineerde Vuren met wel 70 procent balbezit; al was dat voor rust nog zonder veel effect. In de tweede helft kregen we meer kansen, maar ondanks veel inzet lukte het ons niet voldoende te scoren. Zolang we kansen creëren, heb ik echter hoop dat we binnenkort toch in een goede flow komen. Ik ben dus nog niet zo bezorgd, want je kunt ook niet ineens van drie jaar degradatiegevaar direct rijp zijn voor een top 3 klassering.”

Die hoge aspiraties heeft Haaften-trainer Bart Fransen met zijn equipe zeker niet: “Een positie in het linker rijtje bijvoorbeeld op plek 5 zou al heel fraai voor Haaften zijn. Vandaag waren de eerste twintig minuten in de wedstrijd helemaal voor ons, maar toen Vuren het initiatief van ons overnam, kregen we soms veel moeite. Na hun 2-3 waren we het in de tweede helft een tijdje kwijt en speelden we soms te weinig compact, maar het is dan toch heel mooi dat we desondanks door een hecht collectief vol strijd de drie dure punten hier weten te pakken. Met een gelijkspel zou ik overigens ook al blij zijn geweest.”

Penalty
Al na vijf minuten nam Haaften zaterdag de leiding. Jarl Deurhof vloerde Thijmen Gerringa en topscorer Gerringa zelf benutte de penalty: 0-1. Na een nieuwe Vurense defensiefout maakte de goed in het centrum gelanceerde Sam Onink er in de elfde minuut met een resoluut schot reeds 0-2 van.

Vuren wankelde en Haaftens aanvoerder Danny Verwolf schoot na een nieuwe fout van Deurhof rakelings voorlangs. Overtredingen van de ervaren Haaftense libero Jeffrey Wolf leverden Vuren twee kansrijke vrije trappen op, maar Bas van der Vliet en Fabian van Horssen mikten naast en over het doel. Ryan van Wijk was Haaftens keeper Lars Tertoolen éénmaal al voorbij, doch toen redde Jeffrey Wolf attent in de Haaftense doelmond. 

Inmiddels zat ook Haaften overigens offensief zeker nog niet stil. Sam Onink mikte na een prima aanval van Haaften na ruim een half uur echter te hoog en moest later tijdens de rust met nieuwe knieklachten helaas afhaken.

Kunststukje
In de 37e minuut had Haaften wel succes en hoe!. Danny Verwolf wipte de bal vakkundig over de Vurense achterhoede heen en Thijmen Gerringa maakte dit kunststukje ineens uit de lucht naar behoren af met zijn tweede doelpunt van de middag: 0-3. Vlak voor rust kreeg een nog steeds aandringend Vuren toch loon naar werken en weer enige hoop op succes. Na een rush van Björn Paul op rechts leek Haaften de zaak eerst nog te redden, doch van dichtbij scoorde Ryan van Wijk in de herkansing alsnog 1-3.

Met nog een schot van Björn Paul brak de pauze aan. Het offensief van Vuren ging ook na de thee onverdroten voort. Ryan van Wijk speelde zich tien minuten na rust mooi vrij maar zijn schot leverde de thuisclub slechts een corner op. Bij een nieuwe Vurense hoekschop bracht Haaften-doelman Lars Tertoolen resoluut stompend opluchting voor de gasten.

Tweede strafschop
De tweede strafschop in de wedstrijd bracht de spanning in de 59e minuut wel nog meer in de Waalderby terug. Haaftens back Kevin Snoek vloerde Fabian van Horssen net binnen het 16 meter gebied en zelf voltrok Fabian van Horssen vanaf elf meter koel het vonnis: 2-3. Al zijn vijfde competitiegoal in dit seizoen. 

Vuren had toen nog ruim een half uur om de zaak recht te zetten, maar slaagde daar ondanks soms wat paniekerig verdedigen bij Haaften niet in. Scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld moest er in de felle partij wel bovenop zitten en dat deed hij ook consequent. Het resultaat bestond uit in totaal liefst acht gele kaarten, waarvan twee voor Vuren en zes voor Haaften. 

Kansen kwamen er tijdens de soms zinderende slotfase nog aan beide zijden. Een schot van Fabian van Horssen ketste precies in de handen van de Haaftense goalie. Vurens invaller Mark Steenhuis mikte even eerder net te hoog en een schot van Jordy Perdon bracht aan de overzijde Haaften alleen een hoekschop.

Spannende extra tijd
Tijdens zes minuten spannende blessuretijd kon het bij een 2-3 score zo nog alle kanten uitvallen. Uit een voorzet van Kevin van de Velde vanaf rechts knalde Thijmen Gerringa voor Haaften vanaf links de bal over het doel van Vurens keeper Geoffrey van der Boor heen. De allerlaatste kans was in de 96e minuut voor Fabian van Horssen voor Vuren. Met een knappe dubbele redding stelde de solide Haaften-keeper Lars Tertoolen de 2-3 zege voor zijn ploeg echter veilig. 

Haaften klom zo zelfs naar een gedeelde derde plaats en ontvangt komende zaterdag het hier op de ranglijst net bovenstaande en volstrekt onberekenbare SV Capelle. Vuren speelt dan in Schelluinen een wedstrijd waarin beide teams zich van een teleurstellende 3-2 nederlaag willen gaan herstellen.

Anton van der Giessen

Vuren - Haaften (Foto 002)
Vuren - Haaften (Foto 003)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 19 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13