• SVW - Woudrichem (4-1).
• SVW - Woudrichem (4-1). Foto: Ronald den Uijl

SVW zet Woudrichem met 4-1 opzij en klimt naar tweede plaats

Wedstrijdverslagen 1.848 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft met 4-1 gewonnen van Woudrichem. Op een drukbezochte Sportpark Molenburg werd Hicham Farhou met een hattrick de grote man aan de kant van de streepjes. Door de zege klimt de ploeg van trainer Tutu N’dona naar de tweede plek.

Woudrichem begon niet eens verkeerd aan het treffen in Gorinchem. Al was de eerste mogelijkheid er voor de streepjes. Hicham Farhou schoot te gehaast de bal voorlangs. Aan de andere kant waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Tim Saaman draaide de bal in en zag de bal via de paal weer het veld in springen.

Op het kwartier was het wel raak voor de streepjes. Aanvoerder Mounir el Ouazizi speelde zich vrij, legde de bal terug op Hicham Farhou, die de 1-0 op het scorebord zette.

Direct sloeg SVW voor de tweede maal toe. Een lange bal van Jordanis Moschatsis werd op waarde geschat door Ahmed Kelifa, die zijn tegenstander verschalkte en in de verre hoek raak schoot: 2-0.

Dreun
Vlak voor rust deelde SVW een volgende dreun uit. Mounir el Ouazizi maakte zijn actie van binnen naar buiten, zette Farhou voor de doelman die via een sleepbeweging de 3-0 liet noteren.

Direct na rust lieten de streepjes Woudrichem in leven. Naser el Mousati zag een inzet via een tegenstander op de lat eindigen, een paar minuten later werd een overtal situatie niet goed uitgespeeld.

Op het uur kwam Woudrichem terug in de wedstrijd. SVW kreeg een cornerbal niet goed verwerkt en de afvallende bal werd door Swen Weusthof goed afgerond: 3-1. SVW was het even kwijt want een minuut later had het zomaar 3-2 kunnen staan toen Bart van Andel vanaf de zestien meter rakelings naast schoot.

Penalty
In de slotfase kreeg SVW weer de controle en was een makkelijk gegeven strafschop het slotakkoord. Hicham Farhou maakte zijn derdevan de middag en bezorgde SVW een verdiende 4-1 zege.

Volgende week wacht SVW een uitduel bij Tricht, dat vandaag met 4-0 verloor bij Wieldrecht. Op Sportpark Crayenstein wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

SVW – Woudrichem 4-1 (3-0)
4 min 1-0 Hicham Farhou
16 min 2-0 Ahmed Kelifa
44 min 3-0 Hicham Farhou
58 min 3-1 Swen Weusthof
84 min 4-1 Hicham Farhou (Strafschop)