Afbeelding
Foto: JAN NOORLANDT

IJverig maar machteloos NOAD’32 moet ook buigen voor geslepen Sparta’30

6 nov 2021, 18:34 Wedstrijdverslagen 1.201 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • NOAD’32 en Sparta’30 maakten er op een koud Korenzand een levendige derby van. Het geslepener Sparta’30 was krachtiger in de afwerking (0-2). 

Trainer Peter Burg van Sparta’30 was zeker tevreden over het optreden van zijn manschappen en de 0-2 winst. “We maakten het onszelf wel lastig”, moest de trainer vaststellen. “We waren te onzorgvuldig in balbezit en vergaten na de voorsprong makkelijker te gaan voetballen. Maar al bij al ben ik supertevreden”, aldus de trainer van Sparta’30, dat een goed partijtje mee blaast dit seizoen en met de driepunter opklom naar de vijfde plaats op de ranglijst. 

“De competitie is aan elkaar gewaagd en er zitten geen gemakkelijke wedstrijden tussen”, stelde trainer Burg wel. 

Snelle vrije trap
“Dat er geen makkelijke wedstrijden tussen zitten ondervond Sparta’30 ook in de derby bij het ijverige NOAD’32. De eerste helft bleef het spel op en neer gaan. De Andelnaren meldden zich wel meteen met de eerste kans voor Lennard van Andel, maar keeper Corné Mouthaan had er goed het oog in. De goalie van NOAD’32 sloeg een vrije trap van Martin Kant ook nog uit zijn doel.

Aan de andere kant meldde NOAD’32 zich met een poging van Julian Vos. Keeper Dennis Mijdam drukte het schot nog over de lat. Een klein kwartier voor de rust opende Sparta’30 de score na een snelle vrije trap van Lennard van Andel. Anrico Visser schoof de 0-1 tegen het net. 

Subtiel lobje
Na de rust kwam Sparta’30 al snel op 0-2. De slimme Martin Kant verschalkte doelman Mouthaan met een subtiel lobje. Het ijverige NOAD’32 gaf het echter niet op. Een kwartier voor tijd mocht Sven Bleijenberg zich achter een strafschop zetten. Helaas voor de Wijk en Aalburgers stopte keeper Dennis Mijdam de penalty.

NOAD’32 bleef drukken op het doel van Sparta’30, maar Mijdam redde met de voeten op een poging van Stephan Stevens. Een kwartier voor tijd sloeg de vlam nog even in de pan nadat Julian Vos in de clinch lag met Martin Kant. Vos kreeg rood en Kant kwam er met geel vanaf. 

Ook in de slotfase bleef NOAD’32 het desondanks proberen, maar de in de afronding bleef het machteloos. 

Teleurstelling
De teleurstelling lag bij trainer Erwin Verheij. We waren machteloos in de afronding, moest de trainer van NOAD’32 vaststellen. “Dat was vorige week ook al zo. Toen kregen we ook genoeg kansen, maar je moet ze wel benutten. We lopen elke keer achter de feiten aan. Ze doen het natuurlijk niet expres, maar als je de kans krijgt op 2-1 met die strafschop, maar je mist, dan is dat zuur. We zitten nu al enkele weken aan de verkeerde kant van de medaille”, heeft de trainer er nog wel vertrouwen in, dat NOAD’32 er nog uitkomt.

“We moeten positief blijven. Over veertien dagen spelen we tegen Vuren. Dan hoop ik toch een keer drie punten te pakken. Als je aardig speelt, moet je wel een keer de bal tegen het netje tikken.”

Nico van Es

** (foto’s volgen later)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app