Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Derby vol strijd maar zonder goals: Sleeuwijk-Wilhelmina’26 eindigt in 0-0

Wedstrijdverslagen 1.361 keer gelezen

SLEEUWIJK • Passie en strijd was er voldoende bij de derby tussen Sleeuwijk en Wilhelmina’26. Het vizier kregen beide ploegen echter niet op scherp. Het duel eindigde in 0-0. 

“Het was een lastige wedstrijd”, stelde Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt. “Er zat wel genoeg strijd en beleving in. Na de rust waren we even de betere, maar vergaten we onze kansen te benutten en voor hetzelfde geld kan je ook verliezen”, doelde de trainer van Sleeuwijk op een enorme kans voor Wilhelmina’26 na de rust na een slechte uittrap van keeper Corné Dekker. Bart Jongeman kwam helemaal vrij voor de Sleeuwijkse sluitpost, die zijn fout herstelde en Jongejan van scoren afhield. 

“Qua voetbal was niet oogstrelend, maar qua strijd en passie zat er van beide kanten wel vuur in. Het kon alle kanten op”, had Van Pelt vooral na de rust wel genoten van zijn ploeg. “Al met al zijn we niet weggespeeld en we creëerden ook kansen, alleen het benutten was een ander verhaal. Ik kan wel leven met de 0-0. Je hoopt op drie punten, maar als een punt het meest haalbare is, dan heb ik daar wel vrede mee.”

Meer vuur
Voor de rust deelde arbiter Cakir een paar gele kaarten uit om het gemoed in toom te houden. De eerste kans was voor Wilhelmina’26, maar keeper Dekker was Samuel Hartgers net te glad af. Even later tikte de sluitpost een pegel van Kevin van Esch knap over de lat.

Sleeuwijk meldde zich met een gevaarlijke kopbal van Jeffrey Molhoek, die rakelings naast ging. 

Na de rust kwam er meer vuur in bij Sleeuwijk. Jeffrey Molhoek verzaakte echter een gave voorzet van Ton Drost te verzilveren. Even later schrok Wilhelmina’26 op, nadat een voorzet van Tim de Laat op de paal ketste en strandde Molhoek weer op keeper Carlo van den Beukel. 

Nadat ook Bart Jongeman van Wilhelmina’26 met een uitgelezen kans strandde op keeper Dekker, zetten beide ploegen nog aan voor de slotfase. De beste mogelijkheden bleven voor Sleeuwijk. Na een mooie aanval bevestigde Dylan van der Pluijm echter het beeld dat het vizier niet op scherp stond. Zijn schot ging rakelings naast en een laatste pegel van Akram Mahamed was weer een prooi voor keeper Van den Beukel. Daarmee was het kruit verschoten en eindigde de derby met 0-0. 

Sterk blok
Trainer Hans de Jong van Wilhelmina’26 kon er ook wel mee leven. “De uitslag is 0-0, maar het had ook 1-1 of 2-2 kunnen zijn. Het was niet hoogstaand, maar verdedigend stond we goed en Sleeuwijk speelde opportunistisch met de lange bal. Wij probeerden het voetballend, maar kwamen er niet doorheen met het sterke blok achterin bij Sleeuwijk. Alleen die ene kans met Bart Jongejan, die moet je in dit soort wedstrijden eigenlijk maken. Dan sleep je het potje er nog uit. Maar dan hadden we misschien teveel gekregen. Dus 0-0, daar kan ik zeker mee leven.”

Laatste man Gerben Vos bij Wilhelmina’26 vatte het duel goed samen. “Wat voor gevoel ik hier aan over hou? Ik denk dat we allebei niet verdiend hadden om te winnen.”

Nico van Es

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden