Topper Wieldrecht – GJS blijft onbeslist

Wedstrijdverslagen 1.136 keer gelezen

DORDRECHT • Vandaag dus de wedstrijd tussen koploper Wieldrecht en het op de tweede plaats staande GJS. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist.

Onder trieste weersomstandigheden werd deze wedstrijd gespeeld. Het was donker en druilerig weer. In balbezit bleek Wieldrecht een goede ploeg te zijn. Er werd van tijd tot tijd goed gecombineerd. Toch was GJS in de eerste helft gevaarlijker dan de thuisclub.

Zo rond het half uur kreeg GJS een paar mogelijkheden. Eerst werd een schot van Quincy Bartens na een mooie aanval geblokt, maar enkele minuten later tikte keeper Ard Nagtegaal een afstandsschot van Niels Hofman uit de hoek tot corner. Deze corner werd afgeslagen, maar de bal kwam op ongeveer 35 meter vanaf het doel voor de voeten van Joost Haggenburg die de bal ineens op zijn schoen nam en keihard binnenschoot, 0-1.

In de extra tijd schoot Robert Versteeg aan de andere kant de bal van grote afstand op doel, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Ruststand: 0-1.

Op jacht
Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar Aron de Keyzer krulde de bal na een vrije trap net naast het doel. Aan de andere kant tikte keeper Nagtegaal een schot van Quincy Bartens tot corner.

Vervolgens nam de thuisclub het heft in handen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Eerst kwam een kopbal in de 65e minuut op de lat en vervolgens eindigde een schot in de 69e minuut op de paal. Nog in dezelfde minuut kwam de thuisclub toch op gelijke hoogte via Tonnie Stok.

Hierna zakte de thuisclub weer terug en in het laatste kwartier nam GJS de zaak weer over. In de extra tijd kon keeper Nagtegaal nog maar net een schot van Quincy Bartens met zijn voet uit het doel werken (misschien zag hij de bal te laat, want het werd al goed donker) en een paar minuten later schoot Fadelme Elonga in handen van de keeper.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Met deze stand konden beide ploegen wel vrede hebben. Scheidsrechter Francisco Alvarez uit Zwijndrecht had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Drechtstreek op het programma, maar of deze doorgaat is nog even afwachten.