Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Schotloos MVV’58 met 1-0 onderuit bij GDC

27 nov 2021, 20:24 Wedstrijdverslagen 463 keer gelezen

EETHEN • In een eigenlijk typische 0-0 wedstrijd leed MVV’58 zaterdag in Eethen tegen GDC toch een 1-0 nederlaag. Acht minuten na rust scoorde GDC en dat ene doelpunt bleek met 1-0 genoeg voor de volle winst.

Het creëren en benutten van kansen is voor MVV’58 dit seizoen een flink probleem. In acht duels scoorde MVV’58 nog pas negen keer. Alleen hekkensluiter NOAD’32 produceerde nog minder goals. In het eerste half uur in Eethen speelde MVV’58 overigens nog verdienstelijk, maar veel kansen schiepen de gasten zich niet. Een vroege voorzet van de op links opgerukte Jacco de Leeuw was net niet zuiver genoeg voor afronding door Amine Tannaoui, die samen met Pim Verheijke in de spits stond. Een ver schot van Silvio Lafranceschina ging net naast. Dat was de complete offensieve oogst. GDC herstelde zich in het slotkwartier voor rust, maar ook de thuisclub dwong aanvallend weinig af. Dus was de 0-0 pauzestand een juiste afspiegeling van de offensieve onmacht van beide teams.

Doelpunt
Acht minuten na rust had GDC wel succes. Een Brabantse voorzet werd door MVV’58 nog weggekopt, maar die afvallende bal werd op het door de regen gladde veld onhoudbaar in de hoek geknald: 1-0. Pim Verheijke kreeg een snelle kans op de gelijkmaker, doch hij wachtte te lang met schieten. Een kwartier na de thee bracht trainer Ruwin Verwoert bij MVV’58 met Twan de Kock, Bart van Leeuwen en Morris van den Brink tegelijk drie verse krachten in de ploeg. Dave de Baar, Pim Verheijke en de al met een gele kaart bestrafte Remco Knoop werden toen gewisseld. Morris van den Brink zag zijn schot net als eerder Pim Verheijke geblokt.

Tien minuten voor afloop kwam het schotloze MVV’58 met in de slotfase ook nog twee jonge extra invallers nog het dichtst bij de gelijkmaker. Na een voorzet van Twan de Kock schoot de mee naar voren opgeschoven aanvoerder Cas Wilpstra de bal fraai ineens in het doel, maar vanwege vermeend buitenspel werd deze treffer door scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek op advies van grensrechter Piet den Ouden afgekeurd. Zo bleef het 1-0 en werd met GDC de gelukkigste ploeg winnaar na een matige wedstrijd op een natte en kille novembermiddag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 19 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13