Streefkerk-De Alblas
Streefkerk-De Alblas Foto: Richard van Hoek

Koploper De Alblas mazzelt met nipte zege bij Streefkerk

Wedstrijdverslagen 1.261 keer gelezen

STREEFKERK • Het begrip ‘gestolen overwinning’ kreeg een nieuwe dimensie op sportpark Streveland, waar De Alblas zaterdag een ‘lucky’ 1-2 overwinning wist te boeken tegen Streefkerk.

“Als we ooit de kans hebben gehad om de koper van 3C flink pijn te doen, was het vandaag wel”, vond Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk. “We hebben mogelijkheden zat gehad om ze naar een ruime nederlaag te spelen. Tja, en dan wordt het 1-2 en sta je met lege handen. Da’s balen.” 

Lagendijk’s collega Maarten van Gastelen beaamde dat De Alblas goed wegkwam met de driepunter. “Dit was een overwinning in de categorie ‘moeizaam’. De voorbije weken hebben we prima prestaties geleverd in oefenduels met voetballende ploegen, maar je ziet het: dat geeft geen enkele garantie op een goed optreden tegen Streefkerk. Op Streveland spelen is altijd pittig. Vandaar ook weer.” 

De Alblas kwam voor rust op 0-1 door een fraaie treffer van Jeffrey Gelderblom., Andy van Vugt zorgde namens Streefkerk voor de 1-1. Jari Zijderveld maakte de beslissende goal. ‘Tussendoor’ miste Streefkerk riante mogelijkheden om tot veel meer dan dat ene goaltje te komen. “Het is niet anders”, aldus Pieter Lagendijk. “Maar verwijten maak ik de jongens niet. Ze hebben gestreden als leeuwen. het is alleen zo verschrikkelijk jammer dat we vergeten onszelf te belonen.”

Streefkerk-De Alblas
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app