Dure maar terechte nederlaag GJS tegen hekkensluiter Drechtstreek

Wedstrijdverslagen 1.249 keer gelezen

GORINCHEM • GJS leed op eigen terrein tegen hekkensluiter Drechtsreek een verdiende nederlaag. Ondanks de harde wind werd er in de eerste helft nog redelijk gevoetbald, maar na rust zakte het spelpeil tot een zeer bedenkelijk niveau.

In de eerste minuten tastten de beide teams elkaar wat af, maar in de 9e minuut ging Mark Kunst alleen op keeper Raymon de Haan af en deze redde uitlopend keurig met de voet. De eerste kans was dus voor de gasten. Vijf minuten later stuurde Julien Dorrepaal met een mooie pass Quincy Bartens de diepte in, maar deze kon de bal net niet goed onder controle krijgen. Kort hierna leverde een missertje in de achterhoede van Drechtstreek een kans op voor Joost Haggenburg, maar zijn schot ging naast.

Dit was het begin van een goede periode van de thuisclub. Eerst een goede aanval die werd afgesloten met een harde schuiver van Ruud Bos, maar keeper Marvin Straver pakte de bal klemvast. Kort hierna een prachtige voorzet van Joost Haggenburg op het hoofd van Ruud Bos, maar zijn harde kopbal werd prachtig gekeerd door de keeper.

De grootste kans was in de 37e minuut voor Drechtstreek. Opnieuw kwam Mark Kunst alleen voor Raymon de Haan, maar nu schoot hij van korte afstand over het doel. In de 41e minuut gaf Quincy Bartens een mooie pass op Jan Paul Nieuwersteeg. Deze tikte de bal langs keeper Marvin Straver, maar de bal werd nog van de lijn gehaald. In de extra tijd kopte Roger Dupuis van Drechtstreek de bal vanuit een corner nog over de lat. Rust dus 0-0.

Op jacht naar gelijkmaker
Direct na rust kwamen de gasten op voorsprong. Koen Lighaam gaf de bal voor het doel en Mark Kunst liet zijn derde kans niet onbenut en scoorde 0-1.

GJS ging op jacht naar de gelijkmaker en in de 50e minuut gaf Joost Haggenburg uit een vrije trap de bal scherp voor het doel, maar het beslissende tikje kon net niet worden gegeven. Een minuut later opnieuw een gevaarlijke vrije trap van Joost Haggenburg, de bal kwam op het hoofd van een verdediger die in eigen doel leek te koppen, maar de bal ging naast. Hierna viel de goed spelende Julien Dorrepaal wegens een knieblessure uit en werd vervangen door Ghilles Sedik. Deze speler gaf een paar minuten later de bal goed voor en Ruud nam de bal ineens op zijn schoen, maar opnieuw redde keeper Marvin Straver.

In de75e minuut moest Ruud Bos met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Steven Boekhout. In de 90e minuut leken de gasten de wedstrijd definitief te beslissen. Invaller Joey Hakkesteeg verscheen alleen voor Raymon de Haan, maar opnieuw was Raymon de baas. In de extra tijd leek Youri Bos op weg naar de gelijkmaker, maar zijn harde afstandsschot werd nog net door iemand van Drechtstreek geraakt en de bal kwam in het zijnet. Eindstand dus 0-1.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg op het programma. Hopelijk kan GJS zich herstellen van deze zeer matige wedstrijd.

(verslag: GJS)

• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 2 uur geleden
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 2 uur geleden
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 10 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 11 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 16 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 18 uur geleden