• Hardinxveld - DFC.
• Hardinxveld - DFC. Foto: Teus Stam

Hardinxveld neemt tweede plaats over van DFC

20 feb, 17:03 Wedstrijdverslagen 676 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft de competitie hervat met een knappe 6-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen DFC. Door dit overtuigende resultaat nam de ploeg van trainer Richard den Ouden de gedeelde tweede plaats op de ranglijst over van de bezoekers uit Dordrecht.

Hardinxveld begon gretig aan de serie van 17 wedstrijden die nog gespeeld moet worden om de competitie dit seizoen af te kunnen ronden. Na een kopbal van Robin de Kok die de DFC doelman stopte was zijn volgende afstandsschot voor hem te machtig en zo nam Hardinxveld al na een minuut of vijf de leiding met 1-0. 

De kansen regen zich aaneen met Collin de Kok die solo voor het doel verscheen en Aron Eijkelboom die de paal raakte. Na een half uur spelen draaide Robin de Kok zich vrij en maakte er met een bekeken schot in de hoek 2-0 van. 

DFC dat nog niet onder de druk van Hardinxveld uit was gekomen sloeg in een paar minuten tijd wel keihard terug. Een vloeiende aanval liep Calvin van der Holst in het doel en ongedekt wist Okan Arslan er met een boogbal die onder de lat viel zelfs 2-2 van te maken. De reactie van Hardinxveld liet niet lang op zich wachten en na een rush langs de zijlijn trok Aron Eijkelboom de bal voor het doel en prikte Adi Jogic kort voor de pauze de 3-2 binnen.

Strafschop
Ook in de tweede helft domineerde Hardinxveld het spel. Toen Collin de Kok aan de achterlijn werd gehaakt nam broer Robin de Kok plaats achter de elf meter om met zijn derde treffer de 4-2 aan te tekenen.

In de volgende fase liet Lex de Gier zich nadrukkelijk gelden. Vanaf de middenlijn stormde hij alleen op doel af maar lobde de bal over de doelman tegen de paal en was de rebound voor de meegekomen Aron Eijkelboom: 5-2. Met de volgende aanval beloonde Lex de Gier zichzelf wel en kapte een verdediger uit en schoot de 6-2 binnen. 

Rode kaart
Na driekwart van de speeltijd was het duel daarmee eigenlijk al beslist. Een dissonant voor het sportieve verloop van de wedstrijd was een nare overtreding in de slotfase op Collin de Kok, die geblesseerd naar de kant moest. De DFC’er ontsnapte eerst nog met geel, maar even later kon hij met zijn tweede gele kaart van de goed leidende arbiter Copper alsnog het veld verlaten.

Door deze overwinning deed Hardinxveld uitstekende zaken in de subtop van de ranglijst en klom mede door de resultaten elders naar een gedeelde tweede plek achter koploper De Alblas. 

Komende zaterdag 26 februari staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Perkouw op het programma.

(verslag: Teus Stam, vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 20 uur geleden
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING gisteren
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23
Logo
Afbeelding
Co van Iersel gestopt als leider van Sleeuwijk: ‘Het gevoel er niet meer bij te zijn, zal moeten slijten’ 29 sep, 18:00