LRC-GRC 14
LRC-GRC 14 Foto: Nico Van Ganzewinkel

LRC Leerdam wint ook van GRC 14

26 feb, 20:45 Wedstrijdverslagen 649 keer gelezen

LEERDAM • LRC Leerdam heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop in winst omgezet. In eigen huis waren de Leerdammers met 3-0 duidelijk te sterk voor het bezoekende GRC 14. Trainer Emanuel Sluis verklaarde na afloop het spel van zijn ploeg niet sprankelend te vinden, al kon dat ook komen door de manier van spelen van de bezoekers.

LRC kwam goed uit de startblokken en was vanaf het begin veel in balbezit. Na 20 minuten resulteerde dit in de openingstreffer van Rick van Loo. Er werd goed geopend op Axel van Kordelaar, die naar binnenkwam en Van Loo wegstak. Van Loo rondde koel af. Na de 1-0 werden de Leerdammers wat gemakzuchtig.

Sluis: “Het leek alsof we dachten wel eventjes te gaan winnen en dat kwam het spel niet ten goede. Het werd trager en slordiger. Zij werden niet echt gevaarlijk uiteindelijk, maar doken wel wat vaker op voor onze goal dan ervoor. We hebben dit in de rust ook besproken.”

Stroperig
Dat leek effect te hebben, want LRC pakte na de thee de draad weer op. De ploeg was weer wat scherper en GRC kwam er eigenlijk helemaal niet meer uit. Wel bleef het spel wat stroperig en leek het maar niet te lukken om écht lekker te voetballen.

“Dat lag voor een deel ook wel aan de tegenstander, denk ik”, zei Sluis. “Maar ik miste wel een beetje de spirit om echt vol gas te gaan in tegenstelling tot vorige week.”

Rode kaart
Na 70 minuten besliste Bart Barendregt het duel toen hij een knappe steekbal van Furkan Cetin tot doelpunt promoveerde. Toen GRC 14 ook nog eens met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart was het duel helemaal gespeeld. Aimane Seqqal zorgde voor vanaf de penaltystip ook nog voor de 3-0.

Door de overwinning staat LRC Leerdam nu op de vijfde plek met achttien punten uit elf duels en dat terwijl het de competitie zo slecht was begonnen met drie nederlagen in de eerste vier duels. “In dat opzicht doen we het nu inderdaad goed, maar gezien het spel van vandaag kunnen we nog wel beter”, sloot Sluis af.

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
LRC-GRC 14
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Hardinxveld-doelman Sidney Batenburg kiest voor Alblasserdam 2 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdam-doelman Pieter Lerensveld naar Nieuw-Lekkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Alsnog vrijspraak voor Wieldrecht-middenvelder Robert Versteeg 15 uur geleden
Afbeelding
Floren Streefkerk (SV Meerkerk) nadert koploper Björn Paul (Vuren) in topscorerslijst 15 uur geleden
Afbeelding
Ronald den Ouden wordt assistent van Marco Verbeek bij Sliedrecht 16 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdammer Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen 21 mei, 07:54