met samenvatting

Te veel afwezigen bij HSSC’61 om het DESTO moeilijk te maken

Wedstrijdverslagen 1.651 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • HSSC’61 heeft in eigen huis een kansloze 1-4 nederlaag geleden tegen het Vleutense DESTO. De bezoekers waren vanaf de eerste minuut de betere ploeg en ook in het laatste half uur, waarin het met een man minder speelde, kwam men eigenlijk nooit écht in de problemen.

De gastheer miste de nodige spelers vanwege ziekte, blessures en vakanties en dat gemis was voelbaar. Toch had zaterdagmiddag op een zonnig sportpark Het Plein ook zomaar anders kunnen lopen. Nadat de bezoekers al na twee minuten op voorsprong waren gekomen, werd Remon van Soest namelijk vijf minuten later diep gestuurd. Van Soest tikte langs de keeper van de bezoekers, die hem neerlegde. Een penalty was een logisch vervolg geweest, maar niet voor scheidsrechter Sjoerd Verkleij. Mogelijk was het een goedmakertje. Even daarvoor leek het er namelijk op dat een tweede treffer van de bezoekers onterecht werd afgekeurd.

Aan het spelbeeld deed het verder niets af. De bezoekers combineerden er, ondanks het moeilijk bespeelbare veld, lustig op los en bezorgden keeper Endy Rijneveld en de Heicopse defensie een lange en moeilijke middag. Bij de rust stond het scorebord op 0-3 nadat een indraaiende hoekschop binnen kon worden gelopen bij de tweede paal en een benutte strafschop.

In de tweede helft kwam HSSC’61 wat meer in het spel voor, al kwam dat ook doordat de gasten de voet wat van het gaspedaal haalden. Het leidde na een klein uur spelen tot de 1-3 van Nicky van Dam. Hij bleef koel voor de goal na een goede voorzet van Remon van Soest.

Rode kaart
Drie minuten later kreeg te thuisploeg toch wat hoop op een comeback, nadat Bardo Knapen van DESTO mocht vertrekken na een domme rode kaart. Knapen, koud een minuut in het veld, trapte na en mocht gaan douchen. HSSC probeerde hierna nog wel aan te dringen, maar hele grote kansen om het echt spannend te maken bleven uit. Na 83 minuten maakte de uitstekende linksbuiten van DESTO, Gavin Manders, nog de 1-4.

Ook HSSC’61-trainer Marcel van Steenis had gezien dat zijn ploeg een maatje te klein was voor de bezoekers: “Samen met EDO en Houten hoort DESTO tot de betere ploegen uit deze competitie. Als wij dan een de nodige jongens missen en je komt al zo vroeg op achterstand, dan weet je dat het een moeilijke middag gaat worden. Wel hadden we op 0-1 duidelijk een penalty moeten krijgen. Wie weet hoe het dan loopt, maar uiteindelijk moeten we realistisch zijn. We hadden vandaag weinig in te brengen.”