• Hardinxveld - VVAC (4-3).
• Hardinxveld - VVAC (4-3). Foto: Rick den Besten

Hardinxveld wint verdiend van VVAC, maar krijgt het nog wel even benauwd

21 mrt, 18:34 Wedstrijdverslagen 536 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld hield tegen streekgenoot VVAC de punten in eigen huis en is virtueel nu de nummer 2 van de 3e klasse C

In een wat nerveus begin van de wedstrijd probeert de thuisclub via de combinatie op te bouwen, maar had last van het matige veld. VVAC gaat hier anders mee om en hanteert de lange bal op spits Joran Houweling.

Hardinxveld komt beter in het spel en Danny v/d Bout wordt na een balverovering in de 16 meter gevloerd. Robin Peursem schiet de strafschop onberispelijk binnen achter keeper De Hoop van VVAC: 1-0.

Na 25 min is het een splijtende pas van Robin de Kok op Lex de Gier en zijn voorzet tikt de meegelopen Robin Peursem zuiver binnen: 2-0.

VVAC weet alleen met een kopkans van spits Houweling voor de pauze enig gevaar te stichten voor het doel van Hardinxveld.

Tempo omhoog
De rust en thee hadden VVAC goed gedaan. Uit een vrije trap vanaf een meter of 25 schiet Lennart Houweling via de muur de 2-1 binnen. Dit was het sein voor Hardinxveld om het tempo van de wedstrijd te verhogen en VVAC moest weer terug. Een puntgave voorzet van Danny v/d/ Bout op Robin Peursem eindigde op de lat. Collin de Kok werd na een goede steekbal onreglementair gestopt in het strafschopgebied en wederom zette Robin Peursem zich achter de bal en legde zijn derde van de middag binnen: 3-1.

Echter VVAC rechtte de rug en gaf zich niet gewonnen. Uit een voorzet van Tom den Besten vanaf links wist spits Joran Houweling de bal op waarde in te schatten en kopte tegendraads de 3-2 binnen.

Met nog een klein kwartier te spelen bleef de wedstrijd spannend. Toch werd dit na vijf minuten alweer te niet gedaan door een puntgave voorzet van Lex de Gier op de inlopende Adi Jogic: 4-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar bij een uitval van VVAC was het keeper Sidney Batenburg die spits Joran Houweling onnodig vloerde en hier kon scheidsrechter Struik niet anders dan een penalty geven voor de gasten uit Ottoland. Spits Joran Houweling belastte zich met deze taak en schoot zijn tweede goal van de middag binnen: 4-3.

Het werd dus toch nog billen knijpen voor de thuisclub, maar in de resterende minuten gaf Hardinxveld niets meer weg en wist zodoende toch de verdiende winst binnen te halen.

Op dinsdagavond 22 maart speelt Hardinxveld een eerder uitgestelde wedstrijd uit bij Ameide en gaat komende zaterdag 26 maart op bezoek bij Streefkerk.

(verslag: vv Hardinxveld)

• Hardinxveld - VVAC (4-3).
Stuur jouw foto
Mail de redactie