Foto: Kontakt Mediapartners

Sliedrecht terug op derde plaats na zege op SVL

14 mei, 18:21 Wedstrijdverslagen 396 keer gelezen

SLIEDRECHT • Om zeker te zijn van deelname aan de nacompetitie moet Sliedrecht wel punten blijven verzamelen. Zaterdag wam SVL uit Langbroek op bezoek, een ploeg die met twintig punten nog niet geheel vrij is van degradatiezorgen. Na 90 minuten bleef de teller op 5-2 winst voor Sliedrecht staan.

Het eerste kwart van de wedstrijd toonde SVL lef om, indien mogelijk, vol op de aanval te gaan hetgeen een gelijkopgaande strijd te zien gaf. Toch kwam Sliedrecht door een misser in de verdediging, die razendsnel door Dennis Verhoef werd afgestraft, op een 1-0 voorsprong. Kort daarna was het Niels Nieuwesteeg die de voorsprong koppend verdubbelde naar 2-0, nadat eerst Rodney Huijgen op de paal had geschoten.

Het leek of deze wedstrijd even gewonnen zou worden, maar kort voor de pauze kon Sjoerd Aalbertsen uit vrije positie ongehinderd de 2-1 binnenkoppen.

Sta-in-de-weg
Eenzelfde situatie ontstond kort na de rust, toen de geroutineerde Ali ALkan vrij kon inkoppen (2-2) uit een voorzet, waarbij niet tijdig werd ingegrepen.

Sliedrecht kon weer opnieuw beginnen en doorstond even een moeilijke fase. Na driekwart wedstrijd rondde opnieuw Dennis Verhoef een prima assist van Rodney Huijgen af (3-2) en kon Sliedrecht weer verder gaan bouwen aan een voorsprong. Verschillende keren was keeper Mathijs Mocking een sta in-de-weg voor Sliedrecht, zoals een hard schot van Verhoef dat hij uit de kruising ranselde en een safe toen Rodney Huijgen alleen voor hem opdook.

Hattrick voltooid
Toch moest hij opnieuw capituleren voor een prima kopbal van al weer Dennis Verhoef, die hiermee zijn hattrick voltooide (4-2) en opnieuw op aangeven van Huijgen. Kort voor
het einde verraste Akram Chantouf de verdediging door een harde schuiver diagonaal te plaatsen die door de verdedigers werd aangetikt en binnenrolde (5-2).

Te gemakzuchtig
Assistent trainer/coach Becht vond het niet de beste wedstrijd die Sliedrecht heeft gespeeld. “Tot de 2-0 ging het aardig, maar daarna verslapte het op één of andere manier en werden we soms te gemakzuchtig. Met wat aanvallende wissels brachten we wat meer energie en konden wel de tweede bal oppakken. En met wat meer lef had de uitslag nog hoger kunnen zijn”.

Uitwedstrijd
Zaterdag 21 mei 2022 speelt Sliedrecht de uitwedstrijd in en tegen de koploper Huizen. Een zeer belangrijke wedstrijd waarin Huizen bij een gunstig scenario zelfs kampioen kan worden. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog - vv Sliedrecht)

Stuur jouw foto
Mail de redactie