met video

Veerkracht GDC is Sparta’30 te machtig in knotsgekke derby: in tien minuten van 0-2 naar 3-2

Wedstrijdverslagen Fotoseries 1.891 keer gelezen

EETHEN • De derby tegen ‘Angstgegner’ Sparta’30 leek op een deceptie uit ter draaien voor GDC. De Eethenaren toonden echter na een 0-2 achterstand een bewonderenswaardige veerkracht en draaiden de score in tien minuten tijd nog naar 3-2.

De eerste kansen in de derby tussen de nummer vier en de nummer vijf op de ranglijst waren voor GDC, dat er meteen vol op ging in de ‘clash’ tegen Sparta’30. Maar de Eethenaren kregen het vizier niet op scherp voor de rust. 

Bij Sparta’30 sprongen ze zuiniger om met de enkele mogelijkheden. Halverwege de eerste helft strandde Spartaan Stijn de Boer nog op keeper Tim van Rooijen. Kort na het half uur gaf Derk Groenenberg na een steekpasje van Lennard van Andel de sluitpost van GDC wel het nakijken. Aan de andere kant liet Joost van Rooijen weer een mogelijkheid voor GDC onbenut. 


• GDC - NOAD’32 (3-2). - Foto: Eric Schröder - GDC

Misverstand
Direct na de rust leek GDC zichzelf helemaal de das om te doen na een misverstand tussen een verdediger en keeper Tim van Rooijen. Anrico Visser profiteerde meteen met de 0-2 voor de Andelnaren.

Daarmee was het spel wel op de wagen. GDC rechtte de rug en toonde plotseling enorme veerkracht. Binnen tien minuten draaiden de Eethenaren de score naar 3-2. Na een vrije trap werkte Justin Youell de 1-2 binnen en even later rondde Youell een voorzet van Stefan Storchart af voor de 2-2. 

GDC was daarmee helemaal los en de Andelnaren waren van slag. Een derde mogelijkheid voor Youell stuiterde nog over het Andelse doel, maar een minuut later hadden de Eetharen de score helemaal gedraaid. Menno Schouten rondde af voor de 3-2. 

Sparta’30 restte niets anders dan alles op alles te zetten om nog langszij te komen. GDC gaf echter geen krimp meer. Met de winst blijft GDC meedoen boven in de derde klasse. Sparta’30 zakte naar de achtste plaats. 


• GDC - NOAD’32 (3-2). - Foto: Eric Schröder - GDC

Topmentaliteit
“Dit is topmentaliteit”, sprak een opgeluchte trainer Gerrit Molenaar van GDC na afloop. “Op basis van de eerste helft spelen wij goed voetbal en moeten wij gewoon met 3-0 voor staan, maar we beloonden onszelf niet. Dan kom je met 0-1 achter en dat doet hartstikke zeer. Na de rust zijn we nog geen twee minuten bezig en dan wordt het 0-2. Maar daarna tonen wij teamspirit. De manier waarop zegt wel iets over deze groep. Een echte topmentaliteit instelling. Die veerkracht die wij toonden om van 0-2 naar 3-2 te gaan, is echt een compliment voor de groep.

Collega Peter Burg van Sparta’30 moest even bekomen en had het zuur op het gezicht. “Als je met 0-2 voor staat, is het heel zuur om nog te verliezen. Binnen tien minuten verloren we de wedstrijd. Ik denk dat de onervarenheid met deze jonge groep ons vandaag de das om heeft gedaan. Dat is jammer.”

Nico van Es

• GDC - Sparta'30 (3-2).
• GDC - Sparta'30 (3-2).
• GDC - Sparta'30 (3-2).
• GDC - Sparta'30 (3-2).
• GDC - Sparta'30 (3-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44