• Sparta'30 - GDC (1-1).
• Sparta'30 - GDC (1-1). Foto: Eric Schröder - GDC
voorbeschouwing

Kan GDC afrekenen met ‘Angstgegner’ Sparta’30?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.125 keer gelezen

ALTENA • De spanning loopt zaterdag weer danig op. Dat begint al met de derby GDC tegen Sparta’30. Voor GDC is Sparta’30 een echte ‘Angstgegner’. Het kan dan ook wel eens flink gaan spoken in Eethen. 

De laatste editie eindigde in 1-1. GDC heeft wel het thuisvoordeel, dus ze krijgen het voordeel van de twijfel. De derby begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark in Eethen. 

Jacks League
Spannend wordt het zaterdag ook in Werkendam bij Kozakken Boys tegen Excelsior Maasluis. De gasten staan in de middenmoot op drie punten afstand van Kozakken Boys. Dus moeten de Werkendammers de mouwen maar eens flink opstropen om de gasten bij te halen. Bij winst is Kozakken Boys ook even uit de zorgen.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse is Achilles Veen aan een fraaie reeks bezig met vijf overwinningen op rij. Zaterdag is echter hoogvlieger Smitshoek de tegenstander. Dat wordt dus geen makkie.

Eerste klasse
In de eerste klasse heeft Almkerk de eerste overwinning binnen met de 1-2 bij hoogvlieger Sliedrecht. Nu is het zaak het goede gevoel vast te houden. Dan moet het wel erg meezitten tegen koploper De Zuidvogels.
GRC 14 mag niet verzaken tegen FC Breukelen. Een mooie tegenstander om te kloppen en weg te komen uit de gevarenzone.

Tweede klasse
In de tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen. Zo dicht zit het op elkaar. Woudrichem krijgt zaterdag titelkandidaat Roda Boys voor de kiezen. Er kan wel eens een stuntje in zitten. De uitdaging is om de gastheren in Aalst bij te halen. Altena mag zich bewijzen tegen GJS. Voor Sleeuwijk wordt dat nog lastiger tegen EBOH. Wilhelmina’26 moet de punten kunnen pakken bij Arkel.

Derde klasse
In de derde klasse blijft het worstelen voor NOAD’32. De Wijk en Aalburgers nemen het zaterdag op bij en tegen ONI.

Derde klasse (zondag)
Be Ready moeten we het voordeel van de twijfel geven zondag tegen HOV.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys verloor wat ongelukkig met 0-1 van koploper RFC. Voor zondag geldt tegen hoogvlieger Terheijden hetzelfde. De mouwen nog een keer hoog opstropen is het devies.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app