Bekeroverzicht Alblasserwaard

Algemeen 352 keer gelezen

SteDoCo - JSV Nieuwegein (0-0, gestaakt)
SteDoCo en JSV Nieuwegein maakten het halfuur niet vol. Na een wolkbreuk besloot de scheidsrechter het bekerduel te staken. Er stonden plassen op het veld en de arbiter kon de veiligheid van de spelers onvoldoende garanderen. Het was nog 0-0. Beide ploegen hadden één grote kans gehad. SteDoCo is reeds zeker van een vervolg van het bekeravontuur.

De Zwerver speelt matig maar wint wel
Erg tevreden over het spel van zijn ploeg uit bij SSC’55 was De Zwerver-trainer RBichard Mank zeker niet, maar de 1-3 overwinning vergoedde veel. De thuisclub leidde bij rust met 1-0. Na de thee trokken de broers Marnix (twee treffers) en Jesper van den Adel (één goal) de zaak recht.

Deling en twee keer rood voor Lekkerland
Het lukte Nieuw-Lekkerland uit bij Dinteloord niet om een 0-2 voorsprong (goals Biekman en De Keizer) vast te houden. Het bekerduel op Brabantse bodem eindigde in 2-2. Nog vervelender was dat Gavir Breidel en Jeroen Wolf met ‘rood’ werden weggezonden. “Twee belachelijke kaarten”, vond Lekkerland-trainer Ronald Hulsbosch. Nieuw-Lekkerland is samen met Dinteloord door naar de volgende ronde.

Alblasserdam deelt met VVGZ
De uitwedstrijd bij VVGZ leverde Alblasserdam een 1-1 remise op. Indrukwekkend was het spel van de Damdorpers volgens trainer Fop Gouman zeker niet. Johan de Vries scoorde het enige Alblasserdam-doelpunt.

Papendrecht: geslaagde inhaalrace
Uit bij derdeklasser Barca keek Papendrecht bij rust tegen een 3-1 achterstand aan. In het tweede bedrijf trokken de roodzwarten de boel recht: 4-5 winst. Invaller Jeffrey Beek scoorde twee keer, Kevin van Valen, Stefan Bravenboer en Nick Kamerling tekenden de overige goals aan. Papendrecht heeft aan een gelijkspel tegen GJS genoeg om de volgende ronde te halen.

De Alblas zwak in omschakeling
De 0-3 thuisnederlaag van De Alblas tegen tweedeklasser Wieldrecht kwam tot stand door driemaal een verkeerde omschakeling na balverlies. Voor de rest lieten de mannen van trainer Michel de Raad heel behoorlijk veldspel zien.

VVAC - Virtus (2-2)
1-2 Bart Koomans, 2-2 Nick Lakerveld
VVAC bleef ongeslagen in de bekerpoule, maar zag Oosterhout doorgaan. Tegen Virtus was de eerste helft gelijkopgaand. Na rust kende een slordig VVAC een mindere periode, resulterend in een terechte achterstand. Mede dankzij twee wissels werd de draad weer opgepakt en kwamen de groenwitten in de slotfase alsnog lanszij. "De spelers moeten geconcentreerd en scherp blijven, daar moeten ze hard aan werken", constateerde trainer Ton Heijstek.

Groot-Ammers - Unitas zo 1-4
1-0 Pim Rijke
Groot-Ammers begon nog goed aan het bekerduel met zondagtweedeklasser Unitas en kwam dankzij Pim Rijke op voorsprong. Daarna bleek de ploeg uit Gorinchem de betere en won het uiteindelijk ruim. Bastiaan de Groot mocht met tweemaal geel vroegtijdig inrukken.

Hardinxveld - Ameide 0-0
Hardinxveld had tegen Ameide het betere van het spel, maar vergat de kansen te benutten. Of de ploeg van trainer Jan Kroos nog verder bekert ligt aan de uitkomst van het inhaalduel tussen SC Amstelwijck en Hardinxveld.

Dubbeldam zo - Peursum 5-0
Peursum kende een offday. Dubbeldam speelde een prima positiespel en daar hadden de Giessenburgers geen antwoord op. In de tweede helft resulteerde dit in een walkover waarmee het bekeravontuur voor Peursum erop zit.

Lekvogels - Streefkerk 1-6
0-1 Stefan van den Tol; 0-2 Lennert de Vries; 0-3 Joey van der Vlist; 0-4 Gert-Jan Lagendijk; 1-4 Samir; 1-5 Stefan van den Tol; 1-6 Christiaan de Jong
Lekvogels trof in Streefkerk een tegenstander die een maatje te groot was. De ploeg van trainer Maarten van Gastelen kent hiermee een vlekkeloze voorbereiding en bekert verder met een doelsaldo van 20-1.

Arkel - Tricht 0-0
In de eerste helft ging het gelijk op tussen Arkel en Tricht. Na de rust kregen de bezoekers wat meer kansen. Voor de elf van Jerome Ceton is met dit gelijkspel het bekerverhaal uit.

Alem - HSSC '61 3-4
Scores: 1-1 Mark van Zanten; 1-2 Frank de Goeij; 2-3 en 3-4 Floris Kool
HSSC '61 creëerde veel kansen, maar moest ook drie tegentreffers incasseren. Uiteindelijk werd wel de overwinning binnengesleept. "Ik zag nog wel genoeg verbeterpunten voor volgende week", zei trainer Marten Boverhof. Aan een gelijkspel tegen Noordeloos heeft HSSC '61 genoeg om verder te bekeren.

RKVSC - SV Noordeloos 2-0
Noordeloos speelde niet goed tegen RKVSC, maar wist toch nog wel wat kansen te creëren. Scoren deed de ploeg van Perry Blokland echter niet, al vond hij wel dat een gelijkspel meer terecht was geweest. Noordeloos heeft nog een kansje op de volgende bekerronde. Dan moet er gewonnen worden tegen HSSC '61 op 9 september.

Rood voor Drechtstreek-speler Mark Kunst
Drechtstreek en TVC Breda kwamen zaterdagavond een 1-1 deling overeen. Peter van de Merwe opende kort na rust de score namens de thuisclub. Kort voor het eind maakte Frank Osei gelijk namens de Bredanaars. Mark Kunst haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd met rood weggestuurd nadat hij verhaal kwam halen na een harde charge op zijn broer Patrick.

Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 14 uur geleden
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 16 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13