• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E

Nieuws Voorbeschouwingen 1.700 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • De competities gaan langzaam richting het einde en dus gaan er vanaf nu elke week beslissingen vallen. Een overzicht van de wedstrijden van de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
LRC won voor het laatstop 24 februari en door de matige reeks zien de Leerdammers de ploegen onder zich ineens dichterbij komen. Het gaat met ‘nacompetitieplek’ dertien is nog altijd vijf punten, maar een overwinning zou de paars-witte formatie goed doen richting het einde van de competitie. Zaterdag ontvangt men nummer twee Poortugaal. Over het algemeen doet LRC het juist goed tegen sterke tegenstander.

Eerste klasse
De titel in 1E is al lang en breed vergeven aan RBC. WNC heeft plaats twee stevig in handen met vijf punten voorsprong op nummer drie Almkerk, maar zal die positie ook willen behouden tot het eind van het seizoen. Zaterdag wacht de Waardenburgers een uitbeurt bij middenmoter TSC. 

Tweede klasse 
De strijd om de onderste plaatsen in 2G is ongemeen spannend. Acht van de veertien ploegen hebben nog de nodige punten nodig voordat men iets rustiger slaapt. Tricht won vorige week eindelijk weer eens (2-1 tegen GJS) en zal in de kelderkraker tegen hekkensluiter Sleeuwijk opnieuw vol voor de drie punten gaan.

Derde klasse
Aan de vrije val van SV Meerkerk lijkt maar geen einde te komen in 3C en dus nemen de degradatiezorgen voor de ploeg van Gert-Jan Koekkoek steeds grotere vormen aan. Dit weekend speelt men thuis op de Burcht tegen nummer zes Groote Lindt.  

In 3D doet zich voor Heukelum een bijzondere situatie voor. Het gaat naar nummer drie Zwaluwe is slechts drie punten, maar men is ook maar twee punten verwijderd van een nacompetitieplek om degradatie te ontlopen. Bij die onderste plaatsen wegblijven zal de hoogste prioriteit hebben voor de ploeg van interim-trainer Fred de Groot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta’30 dat voorlaatste staat. 

Vierde klasse E
In 4E kan VVAC die weekend al de titel pakken als er thuis van nummer twee Peursum wordt gewonnen. Nummer drie Everstein kan in theorie ook nog kampioen worden, maar zal zich toch vooral op de tweede plaats richten. Drie punten bij SSW zijn daarom een must. In de subtop treffen Ameide en Lekvogels elkaar, een duel tussen de twee teams die misschien wel het best in vorm steken in deze afdeling op dit moment. 

HSSC’61, Asperen, SV Noordeloos en SVS’65 en in theorie ook Leerdam Sport’55 strijden met elkaar om de belangrijke zesde plaats. Die positie is namelijk de laatste plek die leidt tot lijfsbehoud. Asperen en Noordeloos spelen tegen elkaar in Asperen en hebben dus niks aan minder dan de overwinning. HSSC’61 mag op bezoek bij de puntloze hekkensluiter FC Dordrecht geen fout maken en SVS’65 en Leerdam Sport’55 treffen elkaar in Spijk.

Vierde klasse H  
BZC’14 kan eveneens kampioen worden dit weekend op bezoek bij NOAD’32. De strijd daarachter is spannender, want de nummers twee tot en met vijf (en misschien wel zes) kunnen allemaal nog runner-up worden. In dat perspectief is het duel tussen nummer twee Haaften en nummer drie Herovina een spannende. Nummer vier MVV’58 speelt thuis tegen ASH en nummer vijf Vuren ontvangt GVV Geldermalsen.

 Vierde klasse E (West 1) 
Brederodes staat zes punten achter op de ‘veilige’ plek acht. De drie plekken eronder betekenen aan het eind van het seizoen nacompetitie. Rechtstreekse degradatie lijkt met dertien punten voorsprong niet aan de orde, maar drie punten zijn dit weekend noodzakelijk als men nog kans maken op directe handhaving. Nummer zeven ‘t Goy komt op bezoek in Vianen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden