Cruciale weken voor VVAC

Algemeen 158 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - 4D-koploper VVAC staat aan de vooravond van twee cruciale zaterdagen. Worden Papendrecht en Peursum als concurrenten weggespeeld, of komen ze juist terug in de titelrace?

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland neemt het zaterdag 28 januari in eigen huis op tegen Zwaluwen. De groenwitten hebben het zwaar en moeten vrezen voor een afzink, maar hopeloos is de situatie nog niet. Zeker niet als er gewonnen wordt van de ploeg uit Vlaardingen. En dat sluiten wij zeker niet uit, want ook Zwaluwen is geen hoogvlieger.

In de 1e klasse C is Stedoco op weg naar de koppositie. Toch zal de 9-1 nederlaag van dinsdagavond tegen ASWH (RTV Rijnmond Cup) zeer hebben gedaan. Zaterdag wacht opnieuw een pittige klus: het Dordtse Oranje Wit. Stedoco weet dat het met het oog op de spannende titelrace moet winnen.
Heinenoord-De Zwerver mag ook gerust een topper worden genoemd. De huidige lijstaanvoerder ging afgelopen zaterdag onderuit bij VVGZ. Kunnen de Kinderdijkers Heinenoord een nieuwe klap toebrengen?

Rode streep
Sv Meerkerk is in 2F uit op een dubbele revanche. Immers, zaterdag ging de topper tegen Pelikaan verloren en de heenwedstrijd tegen SV Capelle leverde ook al een poedel op. Hoogste tijd dus om drie punten weg te kapen in het Brabantse land. In dat geval blijven er mooie perspectieven lonken voor de geelzwarten.
Ameide is de rode streep inmiddels weer dicht genaderd. Tegenstander Groote Lindt staat onder die streep. Ameide zal dus fanatiek op jacht gaan naar drie punten. Dat geldt evenzo voor Schelluinen. De hekkensluiter weet zich echter voor een zware opgave geplaatst, want nummer 2 Pelikaan is de tegenstander. Zal trainer Curic opnieuw met een behoudend(er) concept starten, of kiest hij in Zwijndrecht voor de aanval?

Derby
Streefkerk en De Alblas spelen in 3C hun onderlinge derby. Veel staat er niet meer op het spel, of het moet zijn dat De Alblas met een schuin oog nog naar de nacompetitie kijkt. Streefkerk, waar het naar verluidt wat 'rommelt', zal zich allang bij degradatie hebben neergelegd.

4D-koploper ontvangt de komende twee weken Papendrecht en Peursum, vooraf de belangrijkste titelkandidaten in deze klasse. Voor de twee achtervolgers, kansrijk voor de tweede periodetitel, is het keihard een kwestie van aanhaken of afhaken. Kan niet anders of dat worden boeiende voetbalgevechten op De Put, waar VVAC-trainer Cees van Bavel met de nodige blessures in zijn selectie kampt. Daarentegen is A-junior Bart Koomans in de winterstop definitief overgeheveld naar het eerste elftal. ODS-Lekvogels is een subtopper. Hoe dan ook zal met deze wedstrijden op het programma het bed in de top-5 zaterdag flink worden opgeschud. Want ook Peursum kan zich op Het Plein niet zomaar rijk rekenen. In Giessenburg ging HSSC'61 met de punten aan de haal.


Brakel-uit is altijd lastig, maar Arkel moet de punten kunnen weghalen aan de oevers van de Waal. Noordeloos zal weinig voelen voor de rode lantaarn en gaat dus vol voor drie punten bij hekkensluiter SVS'65. Onze prognose: een 2. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 6 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 8 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13