Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen! regio-voetbal.nl

Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!

Algemeen 117 keer gelezen

RAAMSDONKSVEER – Voor een afgeladen sportpark in Raamsdonkveer speelden RFC en Be Ready de finale om het kampioenschap in de vierde klasse. RFC won met 1-0, maar met een nipt beter doelsaldo mochten de Hankenaren toch de kampioensschaal in ontvangst nemen.

[[{"fid":"64797","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"6"}}]]

Het was echt dolle vreugde na het laatste fluitsignaal bij Be Ready. Begrijpelijk, want de Hankenaren waren door het oog van de naald gekropen. RFC had de 2-0 niet moeten maken, anders was het kampioenschap aan de neus van Be Ready voorbij gegaan. Het bleef echter bij de 1-0, waarmee de titel op basis van het iets betere doelsaldo voor de Hankenaren was.

[[{"fid":"64749","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Dat Be Ready had verloren, maakte de vreugde er niet minder om, vond ook de uitgelaten Patrick Stevens. “We hebben hier dertig jaar op gewacht. Dit is lekker. Het liep vandaag niet zoals we heel het seizoen hebben gevoetbald. We hebben het kampioenschap over de streep getrokken en dat is het enige wat telt. Het kampioenschap is binnen, we gaan een pilske pakken”, sloot de laatste man bij Be Ready weer aan bij zijn uitgelaten maten.

[[{"fid":"64747","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Spanning
Wat Be Ready vooral parten speelde in de wedstrijd was de spanning. De Hankenaren kwamen met name voor de rust totaal niet in de wedstrijd.

RFC kwam beter uit de startblokken. Binnen het kwartier openden de gastheren in Raamsdonkveer de score met de 1-0. Rob Stuy van den Herik slingerde een indraaiende corner voor en keeper Jeremy Korebrits greep mis op de inkopper van Jari Mertens. Daarmee was de marge nog maar één treffer.

Even later leek Robin van den Noort nog te antwoorden, maar hij kopte over. Vervolgens begon de wedstrijd op en neer te kabbelen. Met name de indraaiende corners van RFC-er van Rob Stuy van den Herik bleven zorgen voor de nodige onrust. Vlak voor rust kroop Be Ready weer door het oog van de naald na weer een inkopper van RFC-er Mertens. Rakelings ging de bal over de lat.

[[{"fid":"64739","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Negen man
Na de rust ontplooide zich hetzelfde spelbeeld. Keeper Jeremy Korebrits kreeg nog net de vingerstoppen tegen een uithaal vanaf de punt zestien meter van Melvin Blankers.

Pas halverwege de tweede helft werd het wat levendiger, nadat Robin van den Noort de bal goed mee gaf aan Kevin van Gool. De Hankenaar stuitte echter op keeper Martijn Clarijs. Even later draaide RFC zichzelf de nek om. Joost Blom haalde Safi Esmati hard neer en kon met rood gaan douchen.

[[{"fid":"64751","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]]

Tegen tien man kreeg Be Ready het overigens niet makkelijker. RFC bleef dreigen. Nadat Robbert van Hoek zich vergreep aan Robin van den Noort, kon ook die met rood gaan douchen. Daarmee had Be Ready nog maar te maken met negen man van RFC. Vervolgens leek Van den Noort toch zijn goaltje nog mee te gaan pikken. Hij werd woest neergehaald door de keeper van RFC, maar scheidsrechter Luyken wuifde een penalty weg. Aan de andere kant redde keeper Jeremy Korebrits bij de laatste mogelijkheid voor RFC en dus kon Be Ready met het nipt betere doelsaldo het kampioenschap gaan vieren.

[[{"fid":"64745","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Opgelucht
“Van dit soort wedstrijden word je snel oud”, stelde de uitgelaten trainer Marco Verschuren. “In de rust heb ik nog aangedragen de spanning te laten vallen, maar dat lukte niet echt. Het bleef gevaarlijk. Dus ik ben zeer opgelucht. Het zijn de details, die ons kampioen maken”, doelde de trainer van Be Ready op het nipte voordeel in doelsaldo.

“Het is goedgekomen en ze hebben er voor geknokt. Dit is prachtig. Het kampioenschap is fantastisch voor Be Ready.”

[[{"fid":"64799","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"7"}}]]

Bij Willem Schelle spetterde de vrolijkheid ook van het gezicht. “Dit is bizar. Ik was voor dit seizoen terug gekomen van Almkerk, waar we ook kampioen werden. En nu weer met Be Ready. We wisten dat we het lastig zouden krijgen tegen RFC. De eerste helft zaten we niet in de wedstrijd, maar de tweede helft ging het beter en werd ons nog een penalty ontnomen, maar wat maakt het allemaal uit. We zijn kampioen.”

Het slotwoord laten we aan Jimmy Smits, die zijn laatste wedstrijd speelde in het eerste elftal bij Be Ready. “Het was krap aan. Er zat toch veel spanning op. Laten we het daar op houden, maar het kampioenschap is binnen. Dit is een mooi moment om te stoppen. Het is goed geweest zo.”

Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 15 minuten geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar gisteren
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59