Logo regio-voetbal.nl

Claudy Nzita gelooft in promotiekansen Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM - Van bankzitter, tot invaller, tot basisspeler; Claudy Nzita is sinds enkele weken weer een vaste waarde in het eerste elftal van vv Alblasserdam. Met zijn club wil hij dit seizoen promotie naar de tweede klasse afdwingen.


"Ik denk dat we écht de kwaliteiten hebben om een stap omhoog te maken", zegt de 24-jarige rechtsback van de Damdorpse voetbaltrots. "Het mooie van deze spelersgroep is dat iedereen meer dan vorig seizoen bereid is keihard voor de ploeg te werken. Maar dat betekent niet dat we er al zijn. In deze afdeling is de concurrentie groot en zul je iedere wedstrijd scherp moeten zijn. Vanaf het begin ja, en juist daar schort het bij ons nog wel eens aan. Soms lijkt het wel of we in de openingsfase nog wakker moeten worden. Pas na een kwartier gaat bij iedereen het licht aan. Dat is niet handig als je wilt mee doen om de bovenste plaatsen."

Moeizaam
Zelf beleefde Nzita- in het dagelijks leven meubelmaker/meubelhersteller -een moeizame start van dit voetbaljaar. "Vorig seizoen trainde ik in de zomermaanden drie keer per week voor mezelf. Dit jaar kwam het er niet van. Dat had te maken met mijn veranderde gezinssituatie (Claudy en zijn vriendin Dewi werden ouders van zoon Jaylano) en een nieuwe baan waarvoor ik ingewerkt moest worden en vrijwel elke dag in Almere te vinden was. Het was een periode waarin de rustmomenten schaars waren. Dat zorgde ervoor dat ik mezelf er niet toe kon brengen om alles te geven. Tja, en dan kom je op de bank terecht."

"Naar aanleiding daarvan heb ik een goed gesprek gehad met trainer Dennis Schoonewil. Hij sprak zijn vertrouwen in me uit en ik haalde daar de energie uit die nodig was om me terug te knokken. En nu ben ik weer terug in het elftal. Het gaat aardig al zit ik nog niet op honderd procent. Ik zie echter om me heen dat het team groeiende is en dat we voor geen enkele tegenstander hoeven onder te doen. Ook niet tegen SVW, onze opponent van komende zaterdag. Het is duidelijk: als we lekker mee willen blijven doen da zullen we die partij moeten winnen."

Trots
Claudy Nzita voetbalt vanaf zijn achtste bij vv Alblasserdam. "Ik ben altijd gek van deze sport geweest", vertelt de van origine Congolees. "Ik was elf maanden toen ons gezin naar Nederland vluchtte. We kwamen terecht in een asielzoekerscentrum in Den Helder. Daarna kwamen we in Alblasserdam te wonen. Eerst voetbalde ik met vriendjes op straat, om vervolgens lid te worden van vv Alblasserdam. Mijn broertje David speelt hier ook, in A1. Hij heeft al eens mee getraind met de selectie. Zou leuk zijn als we samen in één elftal kunnen uitkomen. Onze vader is nu al trots op ons. Dat wordt straks nóg erger!"

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup