• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug? Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Drie belangrijke derby’s in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum

Nieuws Voorbeschouwingen 1.501 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Met Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum is het zaterdag 20 april Derby Day in de Alblasserwaard. En het zijn niet zomaar derby’s, de belangen spatten er ook nog eens vanaf.

Derde divisie

SteDoCo en Barendrecht geven elkaar vooralsnog geen duimbreed toe in het titelgevecht in de derde divisie B. Met de uitwedstrijd tegen TEC (15:30 uur) doemt voor de koploper uit Hoornaar zaterdag wel een potentiële bananenschil op. Barendrecht speelt om 18:00 uur in Gorinchem tegen Unitas, dat degradatie steeds dichterbij ziet komen. Als Unitas SteDoCo de helpende hand toe kan steken, zou dat een stunt van de eerste orde zijn.

Eerste klasse

Getuige de knappe 3-0 overwinning op Spijkenisse legt Nieuw-Lekkerland zich nog niet neer bij de nacompetitie om lijfsbehoud. Er moet nog veel gebeuren om die te ontlopen, maar een zege op Sparta AV zou zeker helpen. Als Papendrecht dan weet te winnen van DCV, zou Lekkerland een topdag hebben.

Voor Sliedrecht is in 1D het doek reeds gevallen. Maar de eerste driepunter blijft een doel. Dat moet dan tegen het voorlaatste staande Terneuzense Boys maar gebeuren.

Tweede klasse

De Alblas is de nummer 7 van de 2e klasse F, maar dat betekent niet dat de seinen al op groen staan. Bij een overwinning op streekgenoot Streefkerk, dat zich al bijna verzoend heeft met degradatie, zal dan ook een zucht van verlichting worden geslaakt. De Zwerver moet ook vrezen voor een afzink. Of weten de Kinderdijkers tegen het sterke IFC de bakens te verzetten?

GJS-Hardinxveld is niet zomaar een semi-derby in 2G. GJS heeft de winst nodig om in de race te blijven voor de derde periode, terwijl Hardinxveld moet stijgen op de ranglijst om in elk geval directe degradatie te voorkomen. SVW blijft wisselvallig; de afstand tot de rode streep bedraagt slechts drie punten. Achilles’29-uit kan zomaar weer een zware dobber worden voor de streepjes.

Derde klasse

In de 3C-derby Arkel-Schelluinen zijn de belangen volstrekt tegenstrijdig. Arkel strijdt voor lijfsbehoud, Schelluinen wil het titelgevecht met het drie punten meer tellende GSC/ODS zo lang mogelijk volhouden. Drechtstreek zit ook nog op het vinkentouw, maar dan kunnen de Papendrechters zich tegen Unitas niet weer een (halve) uitglijder (afgelopen zaterdag 1-1 tegen hekkensluiter DFC) veroorloven.

Groot-Ammers heeft weer wat lucht na de recente twee overwinningen. Wordt het in en tegen Haastrecht drie op een rij? Dat zou heel knap zijn van de formatie van Bertus van Schaik. SV Meerkerk snakt naar een zege. Zal die er op De Burcht in zitten tegen Groote Lindt? Alblasserdam wil de rechtstreekse degradatieplek zo snel mogelijk verlaten. Met ZBC’97 komt wel de koploper in de derde periode naar Souburgh.

Vierde klasse

De buren VVAC en Peursum maken zich in de 4e klasse E op voor een derby met grote belangen. Bij winst heeft VVAC het kampioenschap in de knip. Maar de Giessenburgers zijn wel de nummer 2 en kunnen de competitie weer spannend maken. Peursum gaat sowieso een sleutelrol spelen met in de slotfase van de competitie ook nog Peursum-SC Everstein en SC Everstein-VVAC op het programma. Niet onbelangrijk detail: als Lekvogels de derde periode pakt, grijpt óf Everstein, óf Peursum naast de nacompetitie.

Gezien bovenstaande wordt ook met meer dan gemiddelde belangstelling naar Ameide-Lekvogels gekeken. Asperen en SV Noordeloos hopen allebei degradatie naar de nieuw te vormen vijfde klasse te voorkomen. Ook in die onderlinge ontmoeting staat dus veel op het spel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden