LRC wil opmars tegen Geinoord voortzetten
LRC wil opmars tegen Geinoord voortzetten regio-voetbal.nl

LRC wil opmars tegen Geinoord voortzetten

Nieuws 108 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC wil zaterdag na twee late nipte uitzeges thuis tegen Geinoord uit Nieuwegein de opmars in de eerste klasse voortzetten. Dan zal er in Leerdam voor het eerst in dit seizoen wel een thuismatch voor de competitie moeten worden gewonnen. Tot dusverre lukte winnen in deze competitie op eigen veld nog niet en in uitwedstrijden al wel drie keer.

Geinoord maakt een moeizame rentree in de eerste klasse en is met vier punten voorlaatste. Ondanks twee mooie kostbare zeges op rij staat LRC met tien punten nog altijd slechts op de elfde plaats. Om deze positie te verbeteren is een nieuwe Leerdamse winst zaterdag thuis heel gewenst, maar Geinoord zal in de felle strijd voor handhaving zeker geen gewillig slachtoffer zijn. SoccerReporter besteedde in haar voorbeschouwing ook al aandacht aan dit duel.

WNC-Montfoort
WNC ontvangt zaterdag Montfoort, dat in de eerste klasse op een gedeelde derde plaats staat. Beide ploegen streden in juni nog in de nacompetitie, zij het vergeefs, voor promotie naar de hoofdklasse. WNC heeft het nu lastiger maar vorige week werd via ruime uitwinst voor het eerst sinds twee maanden weer eens gewonnen. Nog altijd staat WNC evenwel onder de streep drie punten beneden de veilige zone. Winst tegen het vooral fysiek sterke Montfoort zou dus heel welkom zijn. Vorig seizoen leed WNC ook in december in de thuiswedstrijd tegen Montfoort ondanks twee goals van Joël Sanaky een 2-4 nederlaag. Nu zal WNC het in Waardenburg dus zeker beter willen doen.

NOAD’32-Heukelum
Heukelum speelt in Wijk en Aalburg tegen debutant NOAD’32, dat in de tweede klasse tegen het degradatiegevaar strijdt. De Brabanders moeten het vooral van hun thuisduels hebben. Heukelum staat in de middenmoot en zou zaterdag ondanks de nodige invallers toch minstens een punt en misschien zelfs een kleine zege aan deze uitmatch moeten zien over te houden.

Drechtstreek-Tricht
Drechtstreek heeft in de tweede klasse één punt meer dan Tricht, dat zich door drie mooie thuiszeges op de tiende plaats heeft genesteld. Alle uitmatches werden door Tricht tot nu toe echter verloren. Daar zal zaterdag in Papendrecht een einde aan moeten komen. Simpel zal dat niet zijn getuige het knappe gelijkspel dat Drechtstreek vorige week in Zwijndrecht tegen periodekampioen Pelikaan behaalde.

Asperen-HSSC’61
Asperen staat in de derde klasse D samen met SSC’55 met vijf punten onderaan. HSSC’61 doet het met twaalf punten in de middenmoot overigens ook niet zo geweldig. Beide teams incasseren vaak de nodige tegengoals. Op het kunstgras in Asperen mag dus wellicht weer een doelpuntrijke ontmoeting worden verwacht. Voor Asperen telt in dit eerste duel in een reeks wedstrijden tegen directe concurrenten onderin eigenlijk alleen de volle winst echt aan. Gast HSSC’61 zal evenwel minstens een gelijkspel willen behalen om in deze afdeling op een veilige positie te kunnen blijven. Regio-Voetbal zal er zaterdag in Asperen zelf bij zijn.

SSC’55-SC Everstein
SC Everstein staat drie punten achter de ongeslagen koploper Sleeuwijk in klasse 3 D keurig op de tweede plaats. In Sprang Capelle moet SC Everstein gezien haar veel hogere stand van laagvlieger SSC’55 kunnen winnen. Als dat lukt moet SC Everstein ook maar hopen dat Sleeuwijk als lijstaanvoerder in de topper tegen rivaal SV Capelle een steek laat vallen.

BLC-Vuren
Vuren speelt in Den Bosch tegen het onberekenbare en soms productieve BLC. Op de prestaties van Vuren zelf is trouwens ook geen staat te maken met drie ruime zeges maar tussendoor ook één remise en al vijf kleine nederlagen. Om BLC op de ranglijst onder zich te houden heeft Vuren in Brabant zeker een gelijkspel nodig.

Haaften-GVV’63
Haaften ontvangt overbuur GVV’63, dat zich door twee zeges tegen clubs uit Sprang Capelle knap boven de streep heeft opgewerkt. Haaften heeft dit seizoen moeite om de goede lijn te pakken en ook vast te houden. Na eindelijk drie zeges op rij werd vorige week teleurstellend weer verloren. Het Haaftense voetbal zal echt flink moeten verbeteren om het Gamerense GVV’63 onder leiding van ex-Haaften trainer Denny van Geffen te kunnen verslaan.

RKVSC-ASH
ASH is in de vierde klasse nodig weer eens aan een overwinning toe. In Velddriel moet dat tegen het zwakke RKVSC zaterdag voor ASH toch wel haalbaar zijn.

MVV’58-SV Noordeloos
MVV’58 speelt thuis tegen Noordeloos, dat zich via twee mooie 3-0 thuiszeges knap heeft opgewerkt na een matig begin. Als MVV’58 echter nog voor de prijzen wil meedoen, is Meterense winst nodig. Gezien de vele invallers zal dat MVV’58 nog niet gaan meevallen.

Brakel-Leerdam Sport
Leerdam Sport wacht uit bij koploper Brakel een zware opgave want Brakel won na een nipte openingsnederlaag al liefst acht keer op rij. Toch aast Leerdam Sport aan de Waaloever op een stunt. Alleen dan keert de spanning helemaal bovenin de vierde klasse weer echt terug.

Herovina-Lekvogels
Herovina voetbalt in Herwijnen tegen Lekvogels, dat één punt boven de thuisclub op de derde plaats staat. Na de prima zege in Groot Ammers zal Herovina dus weer moeten winnen om Lekvogels op de ranglijst te kunnen passeren. Gelet op de goede vorm van Lekvogels, dat al zes duels op rij ongeslagen is, wordt dat voor Herovina een flinke klus.

SVS’65-Zuilichem
Middenmoter SVS’65 speelt in Spijk tegen Zuilichem, dat vijf punten meer dan de thuisclub heeft. Toch gaat SVS’65 op het eigen kunstgras proberen om het soms productieve Zuilichem te verslaan. Dat is niet bij voorbaat onmogelijk, want in uitwedstrijden is Zuilichem kwetsbaar.

Rhelico-Well
Rhelico staat in de vierde klasse samen met RKVSC met slechts vier punten onderaan. Gast Well doet het met acht punten overigens ook niet best. Misschien biedt dit Rhelico zaterdag in Rumpt wel kans op een tweede zege en daarmee op herstel na het debacle in Zuilichem.

Beesd-Hedel
Na de eerste competitiezege van vorig weekend krijgt Beesd zondag thuis tegen Hedel een uitgelezen kans om in de vierde klasse van de laatste plaats af te komen. Hedel heeft immers als voorlaatste slechts één punt meer dan de thuisclub. Beesd moet dus vol voor de tweede competitiewinst gaan.

GVV-Wilhelmina
GVV is in de vierde klasse naar de middenmoot teruggevallen en heeft het Bossche Wilhelmina inmiddels al één punt boven zich moeten dulden. Thuis in Geldermalsen is GVV echter nog ongeslagen en dat zal GVV tegen Wilhelmina ook zo willen houden via minimaal een remise.

Ophemert-SCZ
Ophemert ontvangt zondag SCZ uit Zoelen. Beide clubs hebben in de vijfde klasse nu twaalf punten en zullen elkaar dus weinig in kracht ontlopen. Toch aast Ophemert na het knappe gelijkspel vorig weekend bij de koploper zondag op een kleine thuiszege in deze klassieke Betuwse streekderby.

DSS’14-Ruwaard
DSS’14 speelt zondag in Heesselt tegen Ruwaard, dat in de vijfde klasse op de derde plaats staat op overigens eerbiedige afstand van koploper SBV en de andere titelpretendent MEC’07. De kans dat DSS’14 tegen deze club uit Oss na meer dan twee maanden weer eens wint, lijkt overigens gering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 16 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 16 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 19 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 21 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 22 uur geleden