Almkerk en Woudrichem op zoek naar herstel
Almkerk en Woudrichem op zoek naar herstel regio-voetbal.nl

Almkerk en Woudrichem op zoek naar herstel

Algemeen 66 keer gelezen

LAMD VAN HEUSDEN EN ALTENA - Nog drie wedstrijden en dan is het winterstop. Het worden de laatste loodjes, zeg maar. Sommige clubs moeten het gemoed nog wat opfrissen. Zo is het goed gestarte Woudrichem het de laatste weken helemaal kwijt. Na twee nederlagen op rij moet de neerwaartse spiraal zaterdag gekeerd worden tegen Papendrecht. Geen makkelijke opgave, maar de Woercummers zullen hun weerbarstige karakter aan kunnen spreken om het contact met de kopgroep in de tweede klasse F niet te verliezen.

Een klasse hoger kan Almkerk wel een opkikker gebruiken na de pijnlijke nederlaag tegen GRC 14. Tegen SVL zullen de mouwen in Almkerk echt opgestroopt moeten worden.

In de tweede divisie moet Kozakken Boys op De Zwaaier afrekenen met FC Lienden, een wedstrijd die live wordt uitgezonden op FOXSports.

Goede pad
In de hoofdklasse zit Achilles Veen nu op het goede pad voor de tweede periode. De situatie is nog wel fragiel. Hopelijk laten de manschappen van trainer Giovanni Franken die eigenschap zaterdag thuis tegen het onberekenbare Swift.

GRC 14 zal mogelijk moed geput hebben uit de fraaie 4-0 tegen Almkerk. GJS moet gekraakt worden in Gorinchem om echt door te stoten naar de middenmoot in de eerste klasse.

Zware klus
In de tweede klasse had Wilhelmina’26 geen schijn van kans tegen Roda Boys. Zaterdag wacht de Wijk en Aalburgers weer een zware klus bij Nivo Sparta. Winst mag als een verrassing worden genoteerd. NOAD’32 heeft wat goed te maken tegen Heukelum na het verlies bij Altena. Wellicht frissen de Wijk en Aalburgers thuis op het Korenzand het gemoed op. Altena moet de goede lijn nu maar eens doortrekken tegen Brederodes. Het is een kans voor open doel bij de andere laagvlieger in Vianen.

Revelatie
In de derde klasse D is Sleeuwijk op weg naar het winterkampioenschap. Dan zal wel de harde noot SV Capelle gekraakt moeten worden zaterdag op De Roef. GDC heeft niets te verliezen tegen NEO’25. Sparta’30 ontpopt zich tot de revelatie van het seizoen. Bij winst bij en tegen RFC gaan de Andelnaren echt een woordje meespreken in de kopgroep. Een klusje dat moet zijn te doen zaterdag bij de laagvlieger in Raamsdonkveer. 

Zondag
Op zondag stevent Be Ready op het winterkampioenschap af in de vierde klasse. Thuis in Hank moet ook DIA zijn te pakken. Dussense Boys moet tegen Boeimeer een winnende daad stellen. De mouwen opstropen en gaan met die banaan. HHC’09 moet Audicia kunnen hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 13 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden