Theo Martens: 'Het waren geen gekke uitspraken'
Theo Martens: 'Het waren geen gekke uitspraken' regio-voetbal.nl

Theo Martens: 'Het waren geen gekke uitspraken'

Nieuws 194 keer gelezen

VEEN – Theo Martens heeft al heel wat clubs op zijn naam staan. Bij Achilles Veen is de spelverdeler wel een blijvertje. De 28-jarige Martens sprak hoge verwachtingen uit, maar de resultaten bleven in de eerste periode achter bij de ambities van promoveren naar de derde divisie.

Gevraagd naar het aantal clubs dat Theo Martens -die de droom had profvoetballer te worden- heeft gediend, begint de spelverdeler bij Achilles Veen te grinniken. “Heb je even”,  begint hij in zijn geheugen te graven. VIOS, de jeugd van Willem 1II VIOS, RKTVV, FC Den Bosch, WSJ en weer Willem II passeren de revue.

“Na dat jaar tekende ik een driejarig contract bij Veendam. In de voorbereiding trainde ik toen mee bij het eerste van Willem II, maar ik mocht ik niet mee op trainingskamp. Dat kwam op de site en dezelfde avond werd ik gebeld door Veendam. We hadden een aardig team. Alleen zat ik acht maanden later weer in Tilburg, want toen waren ze failliet. Dat was wel een dieptepuntje. Daarna ben ik nog wel op stage gegaan bij Eindhoven. Verder kon ik naar Amerika en Hongarije. Op datzelfde moment stief echter mijn tante. Met dat verdriet had ik geen zin om alleen in Amerika te gaan zitten.”

België
“Toen heb ik gekozen voor KFC Witgoor Sport. Daar werd goed betaald, dat zeg ik eerlijk. Ik dacht er mijn carrière nieuw leven in te blazen. De eerste acht wedstrijden draaide ik ook goed, maar toen verbrijzelde ik mijn vinger en kwam op de bank. Na de winterstop was er een trainerswissel en kwam ik niet meer aan de bak. Ik moest met het tweede meedoen, wat gewoon 'lik me vestje' was. Daar haalde ik geen plezier uit. Toen had ik het wel even gehad met het betaald voetbal."

"Sen Aerts, die ook bij Witgoor speelde, hadden ze bij Achilles Veen al langer op de korrel en ze vroegen of hij nog een goede linkspoot kende. Ze hebben toen navraag gedaan bij Ayden Kuipers, Bas van Loon en Thijs v/d Berg, die mij nog kenden van Willem II en zo hebben ze mij eigenlijk gehaald. Ik droom nu ook niet meer van een betaalde club. Ik heb een eigen zaak als zelfstandig schilder en ik voetbal hier lekker. Ik ben verknocht geraakt aan Achilles Veen. Alles is hier goed geregeld en er heerst een sfeer van ‘doe maar normaal’. Dat bevalt me wel.”

Ambities
Theo Martens is wel een man gebleven van ambities. In zijn jaren bij Achilles Veen hikte de club steeds tegen de promotie naar de derde divisie aan. Het afgelopen seizoen viel Achilles Veen na een uitstekende start net naast de nacompetitie. Het weerhield Martens er niet van om in de presentatiegids aan het begin van het seizoen te laten optekenen voor promotie naar de derde divisie te gaan. Gezien de uitstekende voorbereiding misschien ook logisch. In de competitie spiegelden de verwachtingen zich echter niet aan de resultaten in de eerste periode.

Realistisch
“Ik denk dat iedereen meer had verwacht, maar het zat niet mee. Weet je, ik denk dat het nog steeds kan, want er zijn nog twee periodes te verdienen. De ommekeer moet dan wel gemaakt worden. Het moet gewoon een beetje mee gaan zitten. Er komen ook weer spelers terug van blessures. Dus ik denk nog steeds dat het geen gekke uitspraken waren.”

De stemming is inmiddels een beetje opgeklaard na de bekeroverwinning bij Almkerk en de overwinningen op XerxesDZB en 's-Gravenzande. “Vooral de winst bij Xerxes DZB heeft de stemming denk ik wel goed gedaan. Het zat eens een keer mee. Met tien man en dan 3-0.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 16 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 16 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 19 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 21 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 22 uur geleden